В традиционната си годишна реч пред акредитираните пред Светия престол

...
В традиционната си годишна реч пред акредитираните пред Светия престол
Коментари Харесай

Папа Франциск: Ваксинирането срещу коронавирус е морално задължение

В обичайна си годишна тирада пред упълномощените пред Светия трон посланици папа Франциск акцентира, че битката с пандемията изисква обилни старания от страна на всички.

Той прикани да продължат напъните за имунизиране на цялото население, доколкото е допустимо.

„ Това изисква многостранен ангажимент на персонално, политическо и интернационално ниво. Първо, на персонално равнище. Всеки от нас е задължен да се грижи за себе си и за своето здраве, а това се показва в ценене на здравето на хората към нас. Грижата за здравето е морално обвързване. За страдание все по-често откриваме, че живеем в свят на мощни идеологически разделения. Често хората се оставят да бъдат повлияни от моментната идеология, подкрепена от голословна информация или зле документирани факти”, акцентира папа Франциск.

Той добави, че всяко идеологическо изказване прекъсва връзката на човешкия разсъдък с обективната действителност.

От друга страна, пандемията ни подтиква към самобитна " терапия на действителността ", която ни кара да се надигнем лице в лице с казуса и да вземем подобаващи средства за разрешаването му. Ваксините не са вълшебно средство за лекуване, само че сигурно, наред с другите способи на лекуване, са най-разумното решение за предварителна защита на заболяването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР