В това парламентарно мнозинство преобладават десните разбирания, десните ценности, независимо

...
В това парламентарно мнозинство преобладават десните разбирания, десните ценности, независимо
Коментари Харесай

Жаблянов: БСП преживя три изборни катастрофи

" В това парламентарно болшинство доминират десните разбирания, десните полезности, без значение от това, че двете партии ИНТ и „ Продължаваме промяната “ не са се структурирали в същинския смисъл на разбирането за партия. Българска социалистическа партия се намира в отбранителна обстановка в това отношение ", споделя доцент Валери Жаблянов, представен от " Евроком ".

И обръща внимание на процесите вътре в самата партия - на деидеологизация, на отвод от обичайни, изконни полезности на левицата, да вземем за пример отвод от това да се упорства за промяна на данъчната система в тази обстановка на актуалния капитализъм, в която порастват с невероятна скорост разликите и неравенството сред обществените групи.

" Българска социалистическа партия претърпя три изборни произшествия, това еднолично. Топенето е постепенна загуба на поддръжка и гласове. Българска социалистическа партия имаше 80 народни представители в Народното събрание през март 2021 година, 44-ото Народно заседание, сега е с 26 народни представители. Това не е размразяване, това е сериозна злополука - пагубна загуба на доверие в българските гласоподаватели, пагубна загуба на благоприятни условия да се съставлява лявото политическо мислене, хората с леви социалистически полезности - българските жители, които желаят да видят една по-справедлива България с по-малко обществени разлики, с повече обществена сигурност за себе си и фамилиите си ", добави той.

" Намирам го за притеснително от позиция на това, че българските жители не знаят какво да чакат. Има задоволително въпроси, които стоят пред ръководството на страната и задоволително въпроси, които са свързани с фундаментални нещо като отстояването на Конституцията, отстояването на правата и свободите на жителите и гарантирането на обществената им сигурност в тези спешни, безредни пазарни условия. В тази конюнктура мисля, че имаше нужда партии от ръководещата коалиция, изключително бих подчертал върху Българска социалистическа партия, която претендира най-малко от името на нейния ръководител в оставка, да бъде изразител на ползите на българските жители, които се усещат застрашени и наранени от икономическата рецесия ", показа той по въпроса с неналичието на заявления за целите на ръководещите обединения.

" Моите упования се основават на действителни обстоятелства, а те са следните - националният съвет на партията, който е висшият управителен орган, на процедура досега не е подготвил и не е приел документи за съвещанието на конгреса. От последното съвещание на конгреса ние имаме решение за подготовката на нова стратегия на партията, въпрос, който е изцяло зарязан, а комисията, която беше ръководена от Янаки Стоилов, надалеч преди той на стане парламентарен арбитър, остана без началник, защото той подаде оставка. Това е извънредно симптоматично, което значи, че в Българска социалистическа партия идейно политически диалог не се води. Не чакам на конгреса да се възроди внезапно идейната полемика, макар че това е, което би трябвало да направи конгресът -да направи една съдържателна идейна полемика по план за нова стратегия на партията или по въпроса за какво все още няма план за нова стратегия на партията, най-малко няма подобен огласен, не изключвам опцията той да бъде огласен няколко дни преди съвещанието на конгреса, само че това не го схващам като сериозен метод за приемането на партийна стратегия. Очаква се от конгреса също по този начин да установи оставка на ръководителя на партията и да бъде открита процедурата за нов избор на ръководител, макар че за жалост последният избор, който беше за ръководител на Българска социалистическа партия беше организира в прорез с всички изборни и демократични правила и стандарти. Тоест изборът в Българска социалистическа партия на ръководител не е обезпечен от позиция неговата почтеност и равнопоставеност на претендентите. Така че конгресът би трябвало да се произнесе и да подсигурява този развой в партията, тъй като настоящият ръководител разполага по всевъзможен начин и запаси да манипулира избора в своя изгода ", показа доцент Жаблянов по отношение на идния конгрес на Българска социалистическа партия.

Той показа, че чака конгресът на партията да се произнесе по основни въпроси на външната политика на България и да ги предложи на вниманието на държавното управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР