В тон с вече приключващото Световно първенство по футбол, Европол

...
В тон с вече приключващото Световно първенство по футбол, Европол
Коментари Харесай

Европол използва Световното, за да стартира игра за лов на престъпници

В звук с към този момент приключващото Световно състезание по футбол, Европол показа своя " тим " от 25-тимата най-издирвани нарушители. За задачата правоохранителната работа пусна специфичен уебсайт на име " Криминална лига ", показващ карти, които би трябвало да бъдат " обърнати ", с цел да се разкрие името и фотографията на търсения нарушител, както и историята на неговите хипотетични закононарушения, изяснява БГНЕС.
Престъпниците са облечени в сини и жълти потници, т.е. в цветовете на Европол, и носят лого с вълча глава на по този начин наречената мрежа ENFAST. Европейската мрежа от екипи за интензивно търсене на укриващи се (ENFAST) се състои от полицейски чиновници на целия континент, натоварени с лов на бегълци от правораздаването.
Електронните картички с надпис " ИЗДИРВАНИ " начело, плюс очертание на беглеца и коя европейска страна го търси, са на фона на футболно игрище.
" В началото на мача, полето ще бъде празно. Започвайки от през днешния ден в 8:00 часа (06:00 по Гринуич), националните правоприлагащи органи и Европол ще споделят разнообразни кодове посредством своите обществени медийни канали. Имате потребност от тези кодове, с цел да отключите картите на нарушителите / играчите на полето ", съобщи Европол в изказване.
Първият код - #RedCardUROut, разкрива трима бегълци от Франция, Кипър и Финландия. " Френският " дезертьор е Дейвид Грас, на 48 години, който е търсен за серия от въоръжени грабежи на инкасо коли. Според данни на полицията, главното нахлуване, за което е търсен Грас, е против трезор на летище " Орли ". При него е употребявано взривно устройство, което убива охранител и ранява други двама чиновници.
Деветият и десетият код, които са последни, ще бъдат разкрити в събота, 14 юли, ден преди финала на Световното състезание по футбол сред Франция и Хърватия.
" Представяме претенции лист по палав метод, само че зад него има доста сериозна цел: да хванем най-търсените нарушители в Европа ", съобщи представителят на Европол Тине Холлево, съобщи Агенция Франс Прес.
Не за първи път Европол употребява новаторски метод за повишение на осведомеността на обществеността за търсените нарушители. Преди това Европол започва " календар за идването " на най-търсените нарушители по време на Коледния сезон, което докара до три ареста, а акцията за лятна " пощенска картичка " докара до ареста на още трима.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР