В телефонен разговор украинският президент Володимир Зеленски и генералният секретар

...
В телефонен разговор украинският президент Володимир Зеленски и генералният секретар
Коментари Харесай

Зеленски и Столтенберг обсъдиха евроатлантическата интеграция на Украйна

В телефонен диалог украинският президент Володимир Зеленски и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг координираха по-нататъшните стъпки по пътя на евроатлантическата интеграция на Украйна.

Това заяви украинският президент в " Туитър ".

" В непрекъснат контакт съм с нашите стратегически сътрудници. Проведох телефонен диалог с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Координирани са по-нататъшни стъпки по пътя на евроатлантическата интеграция на Украйна ", написа Зеленски.

Междувременно Столтенберг похвали храбрия украински народ и сили.

" Разговарях с президента Зеленски и похвалих смелия украински народ и сили за впечатляващия прогрес във възвръщането на тяхната територия от съветските агресори ", означи Столтенберг в " Туитър ".

По думите му, Русия би трябвало да спре войната, която е почнала. НАТО ще поддържа и ускорява поддръжката за Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, добави Столтенберг.

Припомняме, че на 30 септември 2022 година украинският президент Володимир Зеленски, ръководителят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук и украинският министър председател Денис Шмигал подписаха молбата на Украйна за ускорено присъединение към НАТО.

Това бе в отговор на анексията от Русия на украински територии.

Източник: News.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР