В телефонен разговор с роднина, излъчен по Руската държавна телевизия,

...
В телефонен разговор с роднина, излъчен по Руската държавна телевизия,
Коментари Харесай

Руска телевизия пусна запис на разговор между Юлия Скрипал и нейна братовчедка

В телефонен диалог с родственик, излъчен по Руската държавна телевизия, Юлия Скрипал твърди, че тя и татко й са добре и без непоправими вреди за здравето им. По-късно тя за първи път разяснява обществено случая в изказване, публикувано от полицията. Юлия показа, че силите й се възстановяват с всеки минал ден и помоли за успокоение, до момента в който трае възобновяване. Москва през днешния ден напуснаха 60 американски дипломати, изгонени от Русия поради дипломатическата рецесия. По искане на Русия Съветът за сигурност се събира довечера по английските обвинявания против Москва.

Всичко е наред, скоро ще бъда изписана, споделя Юлия Скрипал на братовчедка си Виктория. Автентичността на диалога, излъчен в програмата 60 минути на телевизия " Росия 1 " не e потвърдeна. Обадила се е Юлия от чужд номер, Виктория я разпознава по гласа. Казва ѝ, че в случай че на следващия ден получи виза, в понеделник ще я посети. Юлия дава отговор, че няма да ѝ дадат виза.
Юлия: Знаеш какво е ситуацията тук. Всичко е наред, всичко се оправя.Виктория: Ясно! Баща ти добре ли е?Юлия: Всичко е наред в този момент си почива, спи. Със здравето ни всичко е наред, няма нищо непоправимо. Скоро ще ме изпишат.
Снощи Москва загуби избор в Организацията за възбрана на химическото оръжие за начало на редом следствие с нейно присъединяване по случая " Скрипал ". Външият министър Сергей Лавров през днешния ден още веднъж упрекна Лондон и Вашингтон за рецесията.
Сергей Лавров - министър на външните работи на Русия: Така нареченото дело " Скрипал " стана фиктивен или инсцениран претекст за безпричинно всеобщо изпъждане на съветски дипломати освен от Съединените щати и Англия, само че и от редица други страни, на множеството от които ръцете просто бяха извити.
Като част от ответните ограничения на Москва през днешния ден страната напуснаха 60 американски дипломати. Междувременно английският външен министър Борис Джонсън упрекна водача на опозицията Джеръми Корбин, че играе играта на Русия. Поводът е апели на лейбъристите първият посланик да бъде разследван за заблуждение на публичното мнение по случая " Скрипал ".

Въпросът беше издигнат, откакто лабораторията в Портън Даун разгласи, че не може да откри точния източник на токсина. Лондон би трябвало да даде доказателства за съветската връзка, съобщи координаторът на немското държавно управление за Русия Гернот Едлер и означи възходящия напън над кабинета на Тереза Мей.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР