В тази статия ще се опитам да ви обясня как

...
В тази статия ще се опитам да ви обясня как
Коментари Харесай

Когато купувате яйца, следете за тези неща на етикета!

В тази публикация ще се опитам да ви обясня по какъв начин да познаете яйцето дали е от свободно отглеждани кокошки и какъв брой може да трае срокът му на валидност. Според международни диетолози най-хубавата диета е тази, която е богата на белтъчини и която изключва мазнините и захарите.

В тази връзка кокошките доста ни оказват помощ, като снасят невероятния артикул - яйцето. То ни оказва помощ да отслабнем, а също по този начин ни дава и доста сила, която е нужна на всички ни в забързаното всекидневие. Организма ни усвоява до 97 % от потребните субстанции на яйцето.

Кокошите яйца съдържат голямо количество белтъчини, потребни мазнини, както и витамини като А, B, D, E. В яйцето се съдържат също и микроелементи като магнезий, калий, калций и фосфор. И най-хубавото е, че всички тези потребни съставки се усвояват съвсем изцяло от организма ни.

Чудите ли се за какво е значимо яйцата, с които готвим и които хапваме, да са пресни. Както съвсем всички скотски артикули, по този начин и яйцата могат да бъдат носители на някои заболявания. Колкото повече време ги държите, без да ги приготвяте, толкоз повече време имат бактериите в тях да се развиват.

Важно е да ги съхранявате на ниска температура, тъй като в случай че са изложени на по-висока температура, това дава причина за насърчаване на микроорганизми в тях. По предписание яйцето би трябвало да се съхранява при температура от 6 градуса. Трябва да е напуснало фермата, в която е снесено, шест дни по-късно.

Едно яйце би трябвало да се продава най-много 28 дни, откакто е сложено в опаковка. Ако видите на опаковката на яйцата в магазина, че са пакетирани преди месец и половина, то би трябвало да ги подложите на доста сериозна термична обработка, преди да ги консумирате.

 Избор на яйца

Ако пък се съмнявате, че са годни, по-добре ги изхвърлете. За да познаете, че яйцата са пресни, когато отидете да ги купувате, следете за следните неща: гледайте първо етикета, на него ще видите дълъг код от числа, който надали ще ви приказва нещо. По него обаче може да разберем къде е отгледана кокошката, която е снесла яйцето, по какъв начин е гледана кокошката /дали в клетка или свободно/, а също можем да разберем и коя е фермата, в която е снесено яйцето.

Първата цифра от кода приказва за това по какъв начин е била отглеждана кокошката, дали е била хранена с биохрани, без изкуствени добавки. Такива кокошки са щастливи и не са отглеждани в клетка.

Първите числа може да са от 0 до 3. Ако цифрата е 0, то кокошката, както към този момент загатнах, е хранена с биохрани и се е разхождала свободно из фермата. Ако цифрата е 1, то кокошките са хранени с примеси, само че отново са отглеждани свободно. Крайната цифра 3 пък значи, че кокошките са отглеждани в кафези.

Буквите пък, които се намират след първата цифра на легендата, демонстрират страната, в която е отглеждана кокошката. Цифрите в края на кода демонстрират в коя област се е намирала фермата, в която е отглеждана кокошката.

Всеки българин знае, че нашата страна е разграничена на 28 области, за това и цифрите са от 1 до 28. Надявам се да съм била потребна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР