В тази предизборна кампания обстановката драстично се промени за ПП.

...
В тази предизборна кампания обстановката драстично се промени за ПП.
Коментари Харесай

"По ръба" с Калина Андролова: ПП загубиха доверието на атлантическия фактор

В тази предизборна акция ситуацията фрапантно се промени за Политическа партия. Те към момента не са го разбрали и Кирил Петков приказва по този начин, като че ли ще ръководи след 2 октомври. Всъщност няма да ръководи. Осветяването на подправеното заобикаляне на " Газпром “ през дъщерни компании на компанията довърши Кирил и Асен. Атлантическият фактор им прощаваше множеството неловки обстановки, те имаха цялостна поддръжка, дори свръхподдръжка, твърдейки всички какъв брой неразумно смели са, като дават образец на Европа по какъв начин би трябвало по-уверено да работи със взаимен отвод от съветския газ, без значение от вредите. Изведнъж обаче се оказа, че диверсификацията на Кирил и Асен е доста комфортна за Русия! Защото такава " диверсификация “ усилва облагите на съветския газов снабдител. Явно лозунговата самостоятелност е за предизборните акции и избирателите-зеленчуци, а другояче подправеното заобикаляне на " Газпром “ посредством компании, дъщерни на " Газпром “, е добре премислена тактика на псевдодиверсификаторите. Злоупотребата с лъжата на практика затри Политическа партия. Това не е безобидна неистина. Когато приказваш, че си спрял съветския газ, а внасяш отново съветски газ! Това е неистина в интернационалните връзки в сериозен миг, това е заблуждение на атлантическите ни сътрудници, това е заблуждаване на европейските ни сътрудници. Как е допустимо някой, който е във властта, въобще да си намерения, че може да скрие сходни покупко-продажби. Това не са просто покупко-продажби, това е позицията на страната ни по най-важната тематика в Европа сега – газовата взаимозависимост от Русия. Политическа партия просто повториха класиката на Емилиян Станев " Приказка за хитрата сврака “. В тази приказка хитрата сврака толкоз лъже, интригантства и желае да навреди на всички, че най-после сама си докарва възмездието – бива изядена от лисицата.
Нито една от сериозните партии у нас, които могат да ръководят страната, не желае да ръководи страната през идващата зима. Отговорността ще бъде усложнена, доколкото ще би трябвало да се вземат дълготрайни решения в енергийния бранш. Тези решения ще се случат в извънредно конфликтна социална среда и под мощен напън: от една страна, на атлантическия фактор за поддържане на линията за дефинитивно премахване на " Газпром “, без значение от вредите за стопанската система ни; въпреки това, на българския бизнес, който желае енергийна предвидимост на по-ниски цени. Освен това икономическата рецесия ще тласне електората към протестен избор, което напряга всички систематични партийни централи. На пролет рецесията ще стартира да подменя политическата архитектура у нас и ще станем очевидци на още една вълна конструкторски планове. Ще има смаляване, повишаване, изгубване на някои партии и пораждане на нови. Възможно е да следим и партийна концепция на президента Радев. Мога единствено да отбележа, че до момента в който самият Радев не оглави собствен явен план след приключването на мандата си, нищо жизнеспособно не би могло да се получи като план. Защото една партия не може да се ражда нерешително, тя би трябвало да се роди бързо, изрично, със мощен резултат. Една партия не може да е на stand by, на изчакване. Партиите не са заготовки за ресторантьорството. Те са живи, комплицирани обществени организми. Президентът към този момент направи няколко груби неточности, подкрепяйки заобиколно формати, които се провалиха. Правилният метод е да изчака, до момента в който има опция публично да оглави партия. Дотогава може да натрупа скъп опит, да се упражнява в

политическа връзка и умна еластичност, и да се опита да разпознава по-добре хората. Защото, когато не си доста мощен в разпознаването на хората, някои по-добри манипулатори могат да те инструментализират за свои цели. И както доста постоянно се случва в разузнаването – ти си мислиш, че водиш обекта, а се оказва, че той води теб. Радев се кани да сплоти след време цялото ляво пространство, в което Българска социалистическа партия ще е дребна, беззвукова, полуразрушена партия без Корнелия Нинова отпред. Радев несъмнено елементарно може да реализира това, тъй като Нинова се постара да трансформира Българска социалистическа партия в бутафорна персонална група.

В пространството дясно-център ГЕРБ желаят да покажат на тези избори, че са първа политическа мощ, само че не сме сигурни дали желаят да ръководят. Освен това виждаме, че Политическа партия резервират експанзията си към Борисов, даже я ускоряват, което значи, че коалиция сред Политическа партия и ГЕРБ е невъзможна. Силната акция на ГЕРБ, която се обрисува, няма да остави доста необятно политическо пространство за Политическа партия и Демократична България. Кирил Петков сътвори следващата политическа неточност, като трансформира отношението на Политическа партия към ГЕРБ в нещо персонално, като продължава да заплашва с арести и да дава обещание кавга. Политическа партия нямат нюх за фините настройки в интернационалните връзки и огромната политика. Там няма място за персонално възмездие и малоумен дебелоглав. Накрая ще се окаже, че Политическа партия бяха просто употребени, с цел да вкарат ГЕРБ в кондиция, нищо повече от леден душ за пробуждане, нещо като ръжен за подбутване. Глобалният инстикт за превъзходство на великите сили не се интересува от персоналните страсти на Кирил Петков към Бойко Борисов. Глобалният инстикт на Съединени американски щати търси надеждна структура, която работи. След изборите се обрисуват два разновидността. Тъй като нарцисизмът, неразбирането на световните процеси и към този момент завършената персонална ненавист към Борисов пречaт на Политическа партия да създадат необятна евроатлантическа коалиция, обрисува се през зимата да ръководят служебните кабинети на Румен Радев. И от време на време на изборите наличието на " Възраждане “ в Народното събрание да нараства с по две трети. Това комфортно ли е за Съединени американски щати в сериозната обстановка на войната в Украйна? Не. Единственият различен вид е, ГЕРБ се връщат във властта, лидирайки коалиция, която може да придвижи някои решения, към този момент оповестени от ГЕРБ, в това число за цялостно изключване на " Газпром “ от доставките за газа. Както споделих, Борисов въобще не желае да ръководи през зимата и да търпи електорални вреди. Понеже има богат политически опит, единствено една твърда поддръжка на атлантическите ни сътрудници може да го накара да одобри подобен вид. Това обаче значи или цялостно закриване на плана Политическа партия, или обезглавяването му и размиването му към ГЕРБ в една бъдеща коалиция без войнстващо антигерб говорене.

Политическа партия и техните локални, нашенски кукловоди, като че ли не могат да вдървен, че тази игра е пресметната опция. Ако не можете да извадите нормалитет и просветеност, ще се наложи да консумирате загуби. Огромният късмет, който Политическа партия получиха, беше безрасъдно профукан. И даже в този момент, когато към момента може да се резервира нещо, те не престават да се самовзривяват от ненавист. В живота въобще формулата " или всичко, или нищо “ е класическа формула на загубата. Най-важното изискване за триумф в политиката е да оставяш пространство за договаряне.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР