Германецът Александър Зверев помислил, че брат му се шегува, когато

...
Германецът Александър Зверев помислил, че брат му се шегува, когато
Коментари Харесай

Зверев: Не можех да повярвам, че ще играя с Джокович още в първи кръг

Германецът Александър Зверев помислил, че брат му се майтапи, когато го уведомил, че ще играе против 14-кратния първенец Рафа Надал в първия кръг на Откритото състезание на Франция.

Надал, който съвсем не е играл тази година поради серия от травми, ще направи последното си присъединяване на обичания си " Ролан Гарос ", където господства от съвсем две десетилетия.

Зверев изтегли късата съчка да играе с Краля на клея, само че остава любимец след измъчвания от контузии испански деец, който този сезон е непоставен в Париж поради ниското си класиране в ранглистата на АТП.
 Григор започва още в първия ден на
Григор започва още в първия ден на " Ролан Гарос "

Двубоят ще бъде в неделя, на 26 май

Това ще бъде първата среща сред двамата от полуфинала в Париж през 2022 година, когато Зверев се отдръпна поради травма, а Надал стигна финала и завоюва 14-ата си купа след победа над Каспер Рууд.

" Бях на корта с Андрей Рубльов на подготовка и откакто сесията завърши, брат ми ми сподели, че играя с Надал ", сподели Зверев, полуфиналист през последните три години.

" Всъщност мислех, че се майтапи първоначално. Но по-късно, да, оказа се истина. Исках да играя Рафа най-малко още един път в моята кариера, тъй като не желая последният ми спомен от дуелите против Рафа да е по какъв начин напущам корта в инвалидна количка.
 Анди Мъри получи
Анди Мъри получи " уайлд кард " на двойки за " Ролан Гарос "

Той ще си партнира с Даниел Еванс

В идеалния случай бих желал да играя с него в последния стадий на шампионата. Жребият е сложен, само че е сложен и за двама ни. Ще забележим по какъв начин ще е в понеделник ", сподели още Зверев.

Специалисти упрекнаха уредниците, че Надал не е подложен в схемата, поради върха му на Ролан Гарос, само че Зверев сподели, че уредниците нямат различен избор, с изключение на да се придържат към ранглистата на ATП.

" Разбира се, мога да ви подсигурявам, че нито Джокович, нито Алкарас, нито Синер желаеха да играят против Надал още в първия кръг. Аз също, само че жребият по този начин отреди ", добави Зверев.

" Очаквам да срещна Рафа Надал в най-хубавата му форма. Очаквам да играе най-хубавия тенис, който постоянно е играл на този корт. Такава е моята конфигурация за този мач ", добави Зверев.

Германецът увери, че идният правосъден развой против него няма да повлияе на играта му на Откритото състезание на Франция.

Четвъртият в схемата Зверев ще се изправи пред съда по обвинявания в домашно принуждение.

" В края на краищата аз в действителност имам вяра в немската правосъдна система ", сподели 27-годишният тенисист, който не би трябвало да участва на започващия другата седмица развой в Берлин.

" Вярвам, че няма да изгубя това дело. Няма безусловно никакъв късмет да го направя. Ето за какво мога да играя умерено и мисля, че резултатите ми напоследък го демонстрират ", сподели още Зверев.
 Вики Томова започва на
Вики Томова започва на " Ролан Гарос " в понеделник

Срещата на първата ни ракета при дамите ще се изиграе през втория ден на шампионата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР