В тазгодишното издание на конкурса са участвали 71 компании с

...
В тазгодишното издание на конкурса са участвали 71 компании с
Коментари Харесай

Кои са носителите на наградите за отговорен бизнес за 2017 г.

В тазгодишното издание на състезанието са взели участие 71 компании с рекордните 112 плана

[Български конгрес на бизнес лидерите] Още по тематиката
Кои са носителите на годишните награди за виновен бизнес

Българският конгрес на бизнес водачите отличи за 14-и път фирмите със обществено ориентирани планове
15 мар 2017 За 15-а поредна година Българският конгрес на бизнес водачите (БФБЛ) връчи обичайните си награди за виновен бизнес. В тазгодишното издание на самодейността са взели участие общо 71 компании с рекордните 112 плана, оповестяват уредниците.

Призовете се присъждат в шест категории, откакто минат през преценката на жури, формирано от бизнесмени и представители на държавния и неправителствения бранш, университетските среди и медиите. Инициативата има за цел да насърчи и разпространява най-хубавите практики на бизнеса в области като екология, обучение, развиване на чиновниците, локалните общности и цялото общество.

Първо място в категория " Инвеститор в обществото " за 2017 година печели Райфайзенбанк за дарителската си акция в поддръжка на публични дела " Избери, с цел да окажеш помощ ". В категорията тази година са били получени рекордните в историята на състезанието 35 номинации, показват от БФБЛ. Сред тях отличени бяха и програмата " Ти и Lidl за по-добър живот " на " Лидл България " и акцията за безвреден интернет на " Теленор ".

" Лидл България " обаче завоюва призовото място в категорията " Инвеститор в околната среда " с помощта на самодейността си " Дай късмет на Балканката " за опазване на балканската пъстърва. Подгласници са " Дънди прешъс металс Челопеч " с плана си " Алтернативи за потребление на рекултивирани терени " и " Хюманита ", която създава и поддържа системата си за разделно събиране на текстил.

" Теленор България " също получава и една първа премия – за " Инвеститор в човешкия капитал и изискванията на труд ". Призът се връчва за стратегия на телекома за обществена интеграция и професионално развиване на хора с увреждания " Open Mind България ". В категорията са отличени още " Нестле България " с самодейността " Нестле се нуждае от младежите " и веригата дрогерии " ДМ България " с плана си за образование по стабилно развиване.

Победител измежду 20-те компании, номинирани за " Инвеститор в знанието ", е " Л`Ореал България " за самодейността си " За дамите в науката ", която дава стипендии на млади дами учени. Втората позиция е за техническия образователен център " Енергия " на " ЧЕЗ систематизиране България ", а третата – за плана " Дай старт на триумфа " на " Кока-кола ХБК България ".

За следващ път водач в категорията " Маркетинг, обвързван с идея " е " Ейвън козметикс България " , която и тази година е отличена за самодейността си " От обич към живота – Avon против рака на гърдата ", която се организира към този момент 16 години. Второто място заема " Кока-кола България " с коледната си благотворителна акция " Топъл обяд ", осъществена в партньорство с веригата магазини " Фантастико " и Българския червен кръст, а третата позиция е за плана " Време е за игри и добрини " на IKEA.

Технологичната компания " Куестърс България " получава премията за " Най-добра обществена политика на малко и приблизително дружество " за самодейността си " По-качествено обучение за всяко дете в България ", която е ориентирана в поддръжка на фондация " Заедно в час ". Подгласници в категорията са " Еврофутбол " със " Спортни гении " и фармацевтичната " АбВи България " с " Ти водиш смяната ".

Специалната премия Engage за ангажираност на чиновниците към дадена корпоративна идея, която се дефинира със съдействието на английското посолство в София, получава " ЕВН България " за програмата си за корпоративно доброволчество " EVN за България ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР