В търговската мрежа килограм българското агнешко месо гони 30 лева

...
В търговската мрежа килограм българското агнешко месо гони 30 лева
Коментари Харесай

Цирк с агнешкото. Колко върви в интернет

В комерсиалната мрежа кг българското агнешко месо гони 30 лв. и недоволството на потребителите ескалира, но онлайн търговците оферират мръвката 5 пъти по-евтино.

Офертите са от цялата страна - задачите агнета вървят сред 25 и 30 лева, а на дребно - по 5-6 лева за кг. В борбата за клиенти обичайно в навечерието на великденските празници всички огромни хранителни вериги вършат промоции както на българското, по този начин и на вносното агнешко. Очаква се ценовата летва, която в този момент е вдигната спекулативно, преди празника да падне с няколко лв..  

Председателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев приканва българите да не вършат компромис с качеството и произхода на агнешкото месо, което ще сложим на трапезата си на идните празници.

И по опция да се купува непосредствено от фермите. Това ще помогне на хиляди почтено и непрекъснато трудещи се овцевъди да продължат да се занимават с това, което обичат и могат най-добре - отглеждането на животни. Симеон Караколев припомня, че синият щемпел подсигурява българския генезис на месото, а аленият подсказва, че е вносно.

Цената на агнешкото за този Великден ще е по-висока спрямо предходната година.  Но за кг месо няма да похарчим повече от лев-два по отношение на 2021-ва. Месото може да стигне 14-16 лева, а кг живо тегло ще е 7.00 лв.. Цената и в този момент е почти същата. Това разяснява кметът на Калофер Румен Стоянов, който е един от известните фермери и ръководител на Организацията на развъдчиците на автохтонни породи овце в България, написа Марица..

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР