В своя заключителна реч в навечерието на междинните избори в

...
В своя заключителна реч в навечерието на междинните избори в
Коментари Харесай

Байдън: Демокрацията ни е изложена на риск

В своя заключителна тирада в навечерието на междинните избори в Съединени американски щати президентът Джо Байдън нощес предизвести, че победа на републиканците би могла да отслаби демократичните институции в страната и да унищожи огромна част от достиженията на неговата администрация, съобщи Ройтерс.

" Днес сме изправени пред повратен миг. Усещаме в костите си, че нашата народна власт е изложена на риск и знаем, че това е вашият миг да я отбраните ", сподели Байдън на предизборна демонстрация в университета " Боуи стейт ", исторически лицей край Вашингтон, в който се образоват голям брой чернокожи.

Коментарите на Байдън отразяват дълбокото политическо разделяне в Съединени американски щати преди изборите през днешния ден, на които републиканците могат да завоюват контрола над едната или двете камари на Конгреса.

Въпреки че извърши предизборните си обещания за поощряване на инфраструктурата и чистата сила, доста американци се разочароваха от водачеството на Байдън. По информация от социологическо изследване на Ройтерс/Ипсос, оповестено през вчерашния ден, единствено 39% от американците утвърждават работата му, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР