В света на кулинарията има няколко неща, които са връх

...
В света на кулинарията има няколко неща, които са връх
Коментари Харесай

Как да не ни се слепва оризът

В света на кулинарията има няколко неща, които са „ връх ” на върховете. Оризът и неговото делене на зрънца сигурно не е от тях, само че пък непрекъснатото срастване е неприятно за естетичния тип на ястието.

Има една технология, която работи безотказно и оризът става като за списание. Отнема малко повечко време, само че като всяко нещо, което желаеме да стане съвършено и това изисква повечко труд. Всъщност казусът в тази ситуация е, че би трябвало да сте съвсем непрекъснато до ориза и до котлона, с цел да наливате вода и да го наблюдавате.

Каквото и да приготвяте с ориз, в случай че желаете да бъде на обособени зърна, пробвайте тази технология. Не е комплицирана, само че пък оризът става в действителност превъзходен. Измивате си количеството ориз хубаво и се захващате за работа. Подправките, зеленчуците и миризмичките ги пропущаме – зависи кой какво желае да подготвя, а и те не са предмет на разискване.

Технологията е следната:

1. Запържвате ориза за към 3 минути като непрекъснато го разбърквате.

2. Пригответе си вода според от количеството ориз, което употребявате. Водата, както знаете, би трябвало да бъде 3 пъти повече от ориза – на 1 ч.ч. ориз се поставят 3 ч.ч. вода.

3. След като оризчето се е запържило леко, стартирате да прибавяте водата, само че не цялата едновременно. Наливате единствено част от нея – едвам покрие ориза на към сантиметър над него.

4. Разбърквате лекичко и оставяте ориза да поеме цялата течност.

5. След това отново доливате същото количество вода и изчаквате да се поеме. Продължавате по същата процедура до момента в който свърши водата.

Друг вид е да употребявате постоянно бланширан ориз, само че той има малко по-различен усет.

Приготвен по технологията нагоре, оризът остава на зрънца, без значение дали е бланширан или е напълно елементарен, макар че се подготвя малко по-бавно. Единственото, което е належащо, е да сте към печката непрекъснато, с цел да не загори оризът.

Ако обичате ориз предлагаме да опитате още:

- пиле с ориз;

- спанак с ориз;

- или мляко с ориз;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР