В стремежа си към стройна фигура се подлагаме на различни

...
В стремежа си към стройна фигура се подлагаме на различни
Коментари Харесай

Митове за диетите, заради които пълнееш

В устрема си към стройна фигура се подлагаме на разнообразни диети и имаме вяра на всевъзможни теории. Но някои от тях освен че не работят, само че и ни карат да качваме килограми. Ето няколко мита за диетите, поради които пълнеем.

Мит 1: Докато ядете здравословни храни, няма значение какъв брой калории приемате.

Лъжа: Не е наложително. Белият ориз или даже кафявият ориз, пълнозърнестите тестени произведения и така нататък имат същото количество калории като „ елементарните “. Авокадото, ядките и зехтинът доставят потребни за сърцето мазнини, само че имат и забележителен брой калории. Ползите от аленото вино и черния шоколад са добре известни, само че явно не е целесъобразно да се угаждате всеки ден, защото има възможност да напълнеете при диета. Така че е добра концепция да следите калориите, които консумирате.

Мит 2: Можете да отслабнете с 10 кг за две седмици.

Лъжа: Вероятно можете! Но факт е, че това е вреден метод за намаляване. По-важното е, че не е стабилно намаляване и ще откриете, че свалените килограми се връщат, откакто спрете диетата, а даже има огромна опция да се и усилят.

Мит 3: Яденето на дребни порции денем ще помогне за ускорение на метаболизма.

 Диета

Лъжа: Някои хора откриват, че яденето на по-малки, чести ястия и закуски оказва помощ за управление на апетита им, само че смяната на приема на храна по този метод няма да форсира метаболизма ви, най-малко не задоволително, с цел да има разлика. За някои хора по-честото хранене може да значи да ядат повече. Има значение и това, което консумирате. Например, в случай че похапвате храни с високо наличие на мазнини и калории на периодически шпации, това в действителност ще ви накара да наддадете на тегло.

Мит 4: Храненето късно вечер ще докара до напълняване.

Лъжа: Не е правилно, че храната, употребявана по-късно вечер, просто ще остане там, неизползвана и автоматизирано ще се трансформира в мазнини. Ще натрупате тегло, в случай че общият ви дневен енергиен банкет надвишава енергийния ви разход, без значение от времето на приемане на тези калории. Храненето късно вечер обаче, изключително изобилните вечери, може да аргументи храносмилателни проблеми и по тази причина не се предлага.

Вижте още препоръки при съблюдаване на диети и изпитани диетични предписания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР