В СССР няколко пъти се опитвали да поставят екстрасензорното възприятие

...
В СССР няколко пъти се опитвали да поставят екстрасензорното възприятие
Коментари Харесай

Как СССР създаде войскова част от екстрасенси и до какво доведе това

В Съюз на съветските социалистически републики няколко пъти се опитвали да слагат екстрасензорното усещане в услуга на страната. Това не било инцидентно: да научиш всички секрети на врага благодарение на магьосници и гадатели, изглеждало привлекателна концепция. Американските военни не изоставали от руските си сътрудници. Те основали цялостен скришен план " Звездни врата ", в който изследвали качествата на екстрасенси и ясновидци.

Нито руските, нито американските опити дали резултати, само че без значение от безполезността и безнадеждността на работата, заради Студената война, страните траяли да се занимават с тези проучвания.

В Съюз на съветските социалистически републики пикът на интереса към парапсихологията настъпил в края на 80-те години на предишния век, когато даже във висшите военни кръгове имало доста хора, които се интересували от астрология и мистицизъм. Магьосници и екстрасенси даже стигнали до министъра на защитата Дмитрий Язов. Те обещавали, че могат да откриват противников подводници, да намират изчезнали кораби, самолети и хора, да диагностицират и лекуват болести и пострадвания.

Всичко довело до това, че през 1989 година Генералният щаб на Съюз на съветските социалистически републики разпоредил образуването на войскова част № 10003. Тя била строго секретна: командирът на частта непосредствено докладвал единствено на началника на Генералния щаб. Името също било ефектно: „ Експертно-аналитично ръководство за необикновени човешки качества и специфични типове оръжия “.



Нашивка на военнослужещи от войскова част 10003. Снимка: Министерство обороны РФ / Public Domain

Военнослужещите били подбирани уместно: магьосници, екстрасенси и псевдоучени. За пълководец бил назначен полковник Алексей Савин - той самият вярвал в паранормалните качества.

Службата във военно отделение No 10003 не била като елементарната.
Разработка на нови оръжия
Екстрасенсите се опитвали да основат оръжия „ въз основа на потреблението на към момента неоткрити съществени естествени закони “. Например торсионни полета. Предполагала се създаването на специфични генератори, които да предават сила по-бързо от скоростта на светлината. С тяхна помощ псевдоучените се готвели да откриват и унищожават вражеските сили, да откриват сигурни връзки, да основат по-здрава ризница и даже да ръководят гравитацията.
Стансите на Дзиан: най-мистериозният ръкопис в историята
Основателката на Теософското общество Елена Блаватска нееднократно разяснява античен ръкопис в „ Тайната теория “ Към днешна да...
Прочети повече
Също по този начин медиуми, дружно с псевдоучените, разработвали психотронни оръжия, които трябвало да въздействат отдалечено върху душeвността и съзнанието на съперниците.
Разузнаване и бойни действия
Командирът на отряда Алексей Савин разказвал, че екстрасенсите са помагали на съветските войски по време на първата чеченска война. С помощта на карта и разпитване те разкрили минните полета на екстремистите и техните командни пунктове, а също по този начин планували местата на вероятни терористични офанзиви.

Но военните екстрасенси се занимавали и с по-глобални неща. Те шпионирали медиумите от други страни и се опитвали да схванат проектите на НАТО. Например по фотоси определяли характера на американските водачи и тяхното отношение към службата.

Генералът в оставка Борис Ратников - различен откривател на парапсихологията - обичал да приказва за триумфите на руските екстрасенси. Той разказвал, че медиумите могат свободно да се „ разхождат “ из съзнанието на държавния секретар на Съединени американски щати, и също по този начин изобретили екологично чисти оръжия, „ спрямо които нуклеарните бойни глави са тоягите на неандерталците “.

Алексей Савин декларирал, че един път подчинените му усетили заплахата от нуклеарен гърмеж в Глазгоу. Веднага било изпратено съответното предизвестие до английското държавно управление, а английските военни направили инспекция.
Подготовка на екстрасенси Първите наблюдения на НЛО са от XVII век
Мнозина считат, че наблюденията на НЛО са по-съвременно събитие. Но не е по този начин. Пуританите първи фиксирали странни блестящи светлини в а...
Прочети повече
В секретната част освен употребявали паранормални качества, само че и се учили да ги развиват. Алексей Савин даже бил създал неповторим способ за откриване на екстрасензорни качества. За тази цел курсантите - от опитни бойци до възпитаници - били обучавани да работят със обилни количества информация, да вземем за пример да умножават огромни цифри в мозъците си, а също и да поддържат връзка посредством подсъзнанието.

И по този начин, група елементарни бойци сякаш съумяла да се трансформира съвсем в свръхчовеци. Те се научили да вървят по натрошено стъкло и горещи въглени, не можели да усещат болежка, бързо усвоявали нови езици, почнали да пишат лирика и се отказали от омразата.
Направили ли са нещо потребно?
За неповторимите разработки и невероятни открития описват тези, които са служили в това поделение или по някакъв метод са имали в контакт с него. Например няма други доказателства с изключение на изказванията на Савин, че екстрасенсите са помогнали на военните в първата чеченска война или са предотвратили нуклеарна злополука. А военачалник Ратников, разпитван от ФСБ по дело за откриване на секретна информация, признал, че си е измислил историята за разходката из мозъците на непознати политици.



Нагръдник „ Експертно-аналитично ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия “. Снимка: Георгий Долгопский / Public Domain
ТОП 10 на магическите ордени и секрети общества
Кой не би желал да бъде вълшебник, кадърен да прави заклинания и да владее естествените сили? Хората се интересуват от магическата мощ...
Прочети повече
Нямало и никакви настоящи оръжия, основани от военните екстрасенси. 90% от психотронните разработки въобще не дали резултати, а резултатът от останалите бил нищожен. Шефът на ФСБ Андрей Биков даже настрана декларирал, че нито Комитет за Държавна сигурност (на СССР), нито ФСБ в миналото са имали психотронни оръжия.
Кога и за какво поделението било разформировано
Постепенно във вестниците изтекла информация за тайната част и войниците-медиуми станали известни. Учени и общественици почнали да стачкуват против харченето на бюджетни средства за екстрасенси.

Мнозина били възмутени от сумите, изхарчени за псевдонаучни разработки. Например Министерството на защитата отпуснало 23 милиона руски рубли единствено за проучване на торсионните полета. Тогава това били към 50 милиона щатски $. Въпреки рецензиите част № 10003 траяла да работи. През 1997 година даже я създали един от отделите на Генералния щаб, а Алексей Савин получил генералски пагони.

По това време американският план „ Звездни врата “ към този момент от две години бил закрит. В отчет на Централно разузнавателно управление на САЩ той бил наименуван безперспективен и ненужен.

В Русия се наложило да се намесят учените. Основната заслуга принадлежи на Комисията за битка с псевдонауката и подправянето на научни проучвания на Руската академия на науките, основана през 1998 година Още на идната година нейният ръководител акад. Едуард Кругляков разкритикувал активността на отделение № 10003 и Министерството на защитата.
Известни персони, които може би в никакъв случай не са съществували
Дълго време се смяташе, че Омир е професионален повествовател, създател на епични поеми. Включително емблематични творби на европейската...
Прочети повече
Подкрепили го и други учени: учените от Руската академия на науките Евгений Александров и Владимир Фортов, както и Нобеловият лауреат Виталий Гинзбург. През 2003 година те разгласили във в. „ Известия “ публикация, в която декларирали:

„ Досега съществува военна част 10003, която при справедлива квалифицирана експертиза щеше да бъде неотложно разформирована. „ Науката “, която процъфтява в тази военна част, може да съществува единствено с помощта на режим на безсмислена секретност. Тайните извори на протичащото се са явни: незнанието и корупцията. “

В края на 2003 година с декрет на президента на Русия отделът бил разформирован без спомагателни пояснения.

Макар че с това историята на звеното завършила, неговите възпитаници организирали голям брой частни кабинети и траяли своите проучвания. Но и от това нищо не се получило. Същите " торсионни " (всъщност елементарни водни) генератори не произвели гражданска война в енергийния бранш и били осмивани от съществени учени.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР