В сряда вечерта Доналд Тръмп се превърна в третия президент

...
В сряда вечерта Доналд Тръмп се превърна в третия президент
Коментари Харесай

Какво предстои след импийчмънта на Тръмп?

В сряда вечерта Доналд Тръмп се трансформира в третия президент в историята на Съединени американски щати, против който публично са повдигнати обвинявания.

" Гардиън " показва идващите ходове след гласуването в Камарата на представителите:

Селекция на ръководители

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси би трябвало да образува екип, прочут като " импийчмънт мениджъри ", които би трябвало да показват случая против Тръмп на развой в Сената, който ще стартира през идващия месец. Основните претенденти са Адам Шиф, ръководител на Комисията по разузнаване към долната камара, и Джери Надлър, ръководител на Комисията по правни въпроси към Камарата на представителите. Споменава се и друго име: Джъстин Амаш, самостоятелен от Мичиган, който скъса с Републиканската партия поради Тръмп.

Внасянето на импийчмънта в Сената

Прехвърлянето на импийчмънта от Камарата на представителите към Сената се чака да се случи бързо. Но някои критици на Тръмп приканват Пелоси да не бърза с прехвърлянето на случая в Сената, където водачът на болшинството Мич Макконъл разгласи ясно, че мисли да завърши случая без приканване на очевидци. Но до момента в който демократите най-вече настояват, че импийчмънтът е наложителен за да се попречи на Тръмп още веднъж да наруши закона, закъснение предаването на случая в Сената мъчно може да се оправдае.

Процесът в Сената (и евентуалното оправдаване на Тръмп)

Макконъл съобщи, че Сенатът ще организира развой през януари дали да бъде наказан и отхвърлен от поста Доналд Тръмп, както е разказано в Конституцията на Съединени американски щати. Но Макконъл и водачът на малцинството Чък Шумър са в конфликт по повод по какъв начин да се организира процесът, в това число какви очевидци да бъдат призовани и какви доказателства да бъдат показани. Председателят на Върховния съд на Съединени американски щати Джон Робъртс ще води процеса.

За да бъде свален от власт Тръмп, 2/3 от сенаторите ще би трябвало гласоподават против него, което евентуално няма да се случи, защото републиканците държат 53 места в 100-местна горна камара и водачите на Републиканската партия обявиха, че възнамеряват да оправдаят Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР