В сряда германският министър на икономиката Роберт Хабек изключи възможността

...
В сряда германският министър на икономиката Роберт Хабек изключи възможността
Коментари Харесай

Германия изключи възможността за пускане в експлоатация на Северен поток 2

В сряда немският министър на стопанската система Роберт Хабек изключи опцията за стартиране в употреба на газопровода " Северен поток 2 " (NS2) за понижаване на дефицита на газ в Европейски Съюз.

" Не, това не е вид ", споделя Хабек пред телевизионния канал n-tv, като отбелязва, че газопроводът няма документ. Той уточни също, че NS2 е под глобите на Съединени американски щати.

По-рано левият немски политик Клаус Ернст предложи на държавното управление да обмисли опцията за краткотрайна употреба на тръбопровода.

Новоизграденото съветско газово трасе в никакъв случай не е функционирало, защото Германия спря процеса на узаконяване за него при започване на февруари, преди началото на спора в Украйна.

NS2 се простира от съветския бряг под Балтийско море до Германия. Строителството е приключено през септември 2021 година и е готово за стартиране в употреба през декември предходната година. Двуструнният газопровод е планиран да изпомпва 55 милиарда кубически метра природен газ годишно.

Миналия месец медиите оповестиха, че немското министерство на финансите изследва опцията за национализация на сектори от газопровода, които минават през страната. Според информацията федералното държавно управление е възнамерявало да трансформира тези елементи във връзка за терминал за полутечен природен газ.

Съобщенията за възможна реквизиция се появиха на фона на възходящите опасения в Германия по отношение на доставките на съветски газ. През юни доставките за Европа от съветския " Газпром " по газопровода " Северен поток 1 " спаднаха до към 40% от потенциала заради дефицит на части, породен от глобите против Москва. В средата на юли тръбопроводът ще бъде изцяло спрян за 10 дни за постоянна поддръжка.

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР