В сряда (20 януари) Джо Байдън и съпругата му ще

...
В сряда (20 януари) Джо Байдън и съпругата му ще
Коментари Харесай

Как Белият дом се подготвя да приеме новия президент

В сряда (20 януари) Джо Байдън и брачната половинка му ще влязат в Белия дом, изтривайки следите от наличието на Доналд Тръмп там. Масите ще бъдат изчистени, стаите подредени, помощниците на президента ще бъдат сменени от нов екип.
се стопира на процедурата по промяната на стопаните на Белия дом.
Това е част от солидна промяна в сърцето на ръководството, която носи всяко последващо президентство.
Стивън Милър , основен политически консултант на Доналд Тръмп, който му даваше хрумвания и текстове на речи, е един от дребното, които устояха в екипа на президента от началото.
Един късен следобяд предходната седмица той можеше да бъде забелязан да почива в западното крило на Белия дом. Облегнат до стената, той разговаряше с сътрудниците за утрешната среща и, съдейки по външния му тип, не бързаше.
Западното крило нормално кипи от интензивност, само че този път изглеждаше изоставено. Телефоните мълчаха. Бюрата в празните офиси бяха осеяни с хартии и неотворени пликове, като че ли хората тичаха забързано, с цел да не се върнат в никакъв случай.
Десетки висши чиновници и помощници стопираха да вървят на работа след на 6 януари. Малцина като Милър останаха правилни на Тръмп до края.
Завършвайки диалога, той подвигна взор от сътрудниците си. Попитах къде ще отиде в този момент. „ Обратно в офиса ми ”, отвърна Милър и потегли бързо по коридора.
Стръмен път
В деня на инаугурацията офисът на Милър, както и всички останали офиси, ще бъдат почистени и подредени, всички следи от предходните притежатели са отстранени и всичко е квалифицирано за влизането на екипа на Байдън.
Генералното разчистване на Западното крило е част от вековната традиция за прекачване на властта от един президент на различен. И този развой не постоянно е топъл.
Демократът Андрю Джонсън , сходно на Тръмп, беше подложен на импийчмънт от Конгреса и като Тръмп той пренебрегва встъпването в служба на наследника си Грант през 1869 година. Грант, който поддържа импийчмънта на Джонсън, надали беше сюрпризиран.
Само че настоящето предаване на властта е съпроводено от забележима нервност.
Процесът нормално стартира незабавно след изборите, само че този път той стартира едвам няколко седмици по-късно, защото Тръмп отхвърли да признае провалянето си. Той също няма да отиде на тържеството за наследника си за първи път от век и половина и най-вероятно вместо това ще отлети до комплекса си Maр-а-Лаго във Флорида
Прехвърлянето на делата обаче протича както постоянно. „ Системата работи ", споделя Шон Уиленц , професор по американска история в Принстънския университет. „ Пътят е неравномерен и скалист, само че прехвърлянето на власт ще се реализира. "
Дори и в най-хубавите времена, прехвърлянето на власт изискваше голямо количество работа, включващо всеобщия трансфер на информация, познания и чиновници.
Стивън Милър е единствено един от почти 4000 политически назначения, които са изгубили работата си и ще бъдат сменени от хора, наети от президента Байдън.
Според Центъра за трансфер на президентски пълномощия, безпартийна организация със седалище във Вашингтон, за тези 4000 позиции нормално аплайват сред 150 000 и 300 000 претенденти. Около 1100 назначения изискват утвърждение от Сената. Попълването на всички свободни места лишава месеци, от време на време години.
Документи и разнообразни предмети, свързани с активността на някогашния президент, насъбрани в продължение на четири години, се изнасят в Националния списък и се пазят в загадка в продължение на 12 години, в случай че той самичък не реши да ги разсекрети нещо по-рано.
Денят на идването
Същата вечер видях, че вратата към кабинета на прессекретаря на президента Кейли Макинани е полуотворена.
Макинани беше един от най-високопоставените чиновници и безупречно предан бранител на Доналд Тръмп. Тя се отличаваше с точност на формулировките и непроменяемо самообладания.
Работната ѝ стая беше също толкоз деликатно и безупречно проведена, колкото външността ѝ, даже в навечерието на заминаването. Огледалото към момента беше на бюрото й, само че някои от трупите на камината към този момент бяха увити в пластмаса и опаковани.
Последните дни на излизащата администрация постоянно са " следен безпорядък ", споделя Кийт Андерсън Брауър , създател на книга за Белия дом, наречена " Резиденцията ".
Мебелите, в това число фамозната маса „ Реалност ” в Овалния кабинет, картини, порцелан и други предмети принадлежат на страната и остават на място.
Други, като фотосите на президента, окачени в коридора, ще бъдат свалени, до момента в който постройката се приготвя за нови поданици.
Персоналът към този момент изнася някои предмети. Жена на токчета влачи няколко фотоси на първата дама Мелания Тръмп . Наречени „ джъмбо “ поради извънгабаритните си размери, те висяха в Западното крило и в този момент се изпращат в Националния списък.
Личните движимости на Доналд Тръмп - облекла, бижута и по този начин нататък - ще отидат в новото му жилище, най-вероятно в Мар-а-Лаго.
Почистването на всички 132 стаи на шестте етажа на Белия дом ще бъде изключително подробно тази година заради пандемията на ковид. Президентът, сходно на Стивън Милър и десетки други чиновници, прекара ковид през последните месеци.
Всичко, от парапети до асансьори и тоалетни клапани, ще бъде изтрито и дезинфекцирано, удостовери представител на администрацията за общи услуги, федералната организация, отговаряща за работата.
Обикновено новият президент и брачната половинка му сменят нещо в украсата. Така Доналд Тръмп, няколко дни след преместването си в Белия дом, подреди портрет на 7-ия президент на Съединени американски щати Андрю Джаксън да бъде окачен в Овалния кабинет и драпериите, диваните и килимите да бъдат сменени със същите, само че в златни цветове.
В деня на инаугурацията вицепрезидентът Майк Пенс и брачната половинка му също ще правят отстъпка пространствата си на новия вицепрезидент Камала Харис и брачна половинка й Дъг Емхоф . Те ще се заселят в имение от 19-ти век на територията на Военноморската астрономическа обсерватория, на няколко благи от Белия дом.
Обръщане на страницата
Стивън Милър разтяга времето, само че други са подготвени или съвсем подготвени да си тръгнат. В Белия дом хората носят дебели пликове, чанти и фоторамки, закупени от магазина за дарове.
Група чиновници на Съвета за национална сигурност пред Западното крило, като ме видяха, ме помолиха да ги фотографирам за спомен. „ Само и морският пехотинец да бъде в кадър “, възкликна един, имайки поради боеца, който постоянно стои на входа, когато президентът е в Овалния кабинет.
Служителите изглеждаха радостни, подмятаха смешки и правеха гримаси пред камерата.
Доброто въодушевление на назначените в Белия дом е елементарно обяснимо. През последните седмици те бяха в двусмислено състояние: от една страна, те разбираха, че дните на предходната им работа са преброени, въпреки това, шефът им отхвърли публично да го признае. Сега те могат намерено да възнамеряват личното си бъдеще и най-после се успокоиха.
Пред очите ми двама чиновници се сблъскват покрай изхода от Палмовата стая - приемната на първия етаж. „ Ще се забележим от другата страна “, подмята щастливо един от тях, облечен в мрачен костюм, ясно имайки поради времето, когато работата им в Белия дом най-сетне ще завърши.
Известно време те доброволно се майтапят за това къде може да се състои идната им среща.
„ Дано на гръцките острови или нещо сходно “, споделя един.
" О, да! Това е несъмнено! ", поддържа го през смях другарят му. Те плясват отворените си длани една в друга и се разделят всеки в своята посока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР