В списъка с имена на хора, предаден на прокуратурата, фигурират

...
В списъка с имена на хора, предаден на прокуратурата, фигурират
Коментари Харесай

Борисов и Горанов са в списъка на Кирил Петков

В листата с имена на хора, предаден на прокуратурата, попадат и политици. Сред тях са депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, някогашният министър председател Бойко Борисов поради случая „ Мата Хари ” и на екс министърът на финансите Владислав Горанов. Това съобщи пред Кирил Петков във връзка с листата с 19 имена на хора, които съгласно него би трябвало да бъдат разследвани и проверявани.

„ Ние не споделяме, че Борисов ги е имал ключетата в чекмеджето, а желаеме да разберем, по какъв начин са попаднали там. За Горанов желаеме да разберем дали е направено всичко по следствието на информацията от Васил Божков, че персонално му е носел пари “, разяснява министър председателят.

Той съобщи, че Цветан Василев не бил в лист, защото е от хората, които към този момент са доста разследвани.

„ Всички приказват тези имена, само че никой не смее да повдигне действително въпроса. Не е моя работа да демонстрирам на основния прокурор 19-те индивида, които всички ги знаем. Той е трябвало да работи по тях от самото начало и да има някакъв резултат. КТБ - това е 4% от стопанската система на страната и никой нищо не направи. Господин Пеевски е определен от „ Магнитски “ и го афишират за един от най-корумпираните хора, а в този момент стои на първия ред в Народното събрание. Ние взехме решение да кажем ясно тези неща и да дадем множеството изявления, които са там. Това, което споделих, и държа на това си мнение, е че това дадохме списъка  19 индивида на 20-тия ", съобщи Петков.

Той сподели, че България е дребна страна и корупцията е структурирана към няколко центъра, за които работят доста хора, само че водещите фигури не са толкоз доста. „ Може да са 40 или 50, само че тези 20 бяха с най-вече обществена информация, която просто е очевадна и трябваше да я покажем на прокуратурата “, сподели министър председателят.

Петков описа и по какъв начин се е стигнало до съставянето на листата. „ Главният прокурор пристигна при мен да приказва по значими въпроси, тъй като моята врата е отворена за всички институции. Аз единствено го попитах за какво нямаме резултати по това, за което цялото общество приказва от заран до вечер – тези хора, които всеки българин знае, че могат да са забъркани в корупция и проведена престъпност.  И той ме попита " кои да вземем за пример? " и аз споделих част от тези имена. И от този диалог потегли той да изисква листата. В него ограничих имената до 19 и предадох листата на 20-ия ", изясни министър-председателят.

По думите му прага на качеството на работата на прокуратурата е толкоз невисок, че няма никакви резултати във връзка с имената, които всеки български жител знае, че би трябвало да бъдат разследвани.

„ Щеше да е доста хубаво да би трябвало трябваше специфични служби да търсят информация, тъй като е доста мъчно да се открие такава. В България сме стигнали до това равнище, че единствено написваш закононарушение и корупция и те заливат със публикации, които са с очеваден темперамент. Има фотоси, филмчета и какво ли не. Ние би трябвало да почистим тези неща. Полицията и ДАНС сега съм ги инструктирал, че не би трябвало да има човек над закона. Всички би трябвало да са под един критерий - това е новото предписание ”, безапелационен бе Петков.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР