В Созопол бе открит 10–тият юбилеен Международен франкофонски фестивал „Солей”.

...
В Созопол бе открит 10–тият юбилеен Международен франкофонски фестивал „Солей”.
Коментари Харесай

Ангел Заберски откри Международния франкофонски фестивал „Солей”

В Созопол бе открит 10–тият юбилеен Международен франкофонски фестивал „ Солей”. В програмата са включени изложения, концерти и кинопрожекции на създатели от 7 страни, предава NOVA.

За 10-та година в Созопол започва интернационалният франкофонски фестивал „ Солей”. Инициативата се организира под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, която е ученик на Френската гимназия.

" Горда съм, че съм ученик на френската просвета. В най-висшето административно учебно заведение на Франция е получила част от политическото си обучение. Независимо от това, което става в България, най-големите опашки са пред театрите и кината ", съобщи вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

 Ангел Заберски откри Международния франкофонски фестивал „ Солей ”

За почетен шеф на фестивала бе оповестена посланикът на Грузия в България Н. Пр. Тамара Лилуашвили.

Директорът на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София Сашо Насев бе почетен с премия за особени заслуги, а посланикът на Франция в България Флоранс Робин приветства гостите с добре пристигнали, след което на сцената на Амфитеатъра се състоя концерт на Ангел Заберски трио и солистите Вера Шандел и Павел Терзийски.

" Имахме опция да чуем песни на Едит Пиаф и Мишел Льогран. В плана " Джаз будоар " всички шансони да станат джаз композиции ", показа певицата Вера Шандел.

Музикантът Ангел Заберски от своя страна бе удовлетворен от изявата си: " Много е прелестно да сме на сцена и да вършим хубава музика, беше наслаждение ".


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР