В социалните мрежи отново се разпространява видеоклип, на който се

...
В социалните мрежи отново се разпространява видеоклип, на който се
Коментари Харесай

Пореден клип с насилие в училище: Момиче дърпа друго за косата

В обществените мрежи още веднъж се популяризира видеоклип, на който се вижда принуждение в учебно заведение. Боят е сред две девойки и е станал в салон по физическо. На видеото ясно се вижда по какъв начин едното момиче хваща другото за косата и стартира да го удря и скубе.
 
Ренета Загорова, майка на пострадалата, сподели пред, че това е втори сходен видеоклип в границите на 10 дни из обществените мрежа. По думите й в първото видео жертва на принуждение е актуалната насилничката на щерка ѝ.
 
„ Явно навлиза някаква нова мода сред децата. Планират се такива събирания и побоища ”, разяснява Загорова.
 
По думите ѝ сред двете девойки е имало недоразумение, само че в никакъв случай не се е стигало до физическа разпра. Загорова е разговаряла и с родителите на другото момиче, като и двете фамилии съветвали децата си да не влизат в контакт едно с друго.
 
Според историята на Загорова насилието е станало във физкултурния салон, в който по това време не е имало преподавател. „ Това, което ми сподели щерка ми – тя била в салона и ритала топка, когато другото момиче влезнало и се насочило непосредствено към нея ”, сподели Загорова. По думите ѝ трябвало да има преподавател в салона на учебното заведение, само че в този ден децата имали колоездене и той бил на открито.-->
 
Учителят по физическо Георги Георгиев съобщи, че не „ обърнал внимание на случката ”, тъй като девойките нямали забележими белези от багра по себе си.
 
Директорката на учебното заведение Ганка Гогова пък не била на работа в съответния ден и приела фамилията на пострадалото момиче в дома си, където разговаряли. Тя решила, че със обстановката могат да се оправят от управлението на учебното заведение и не подала сигнал за насилието.
 
Според класния началник на двете девойки Иван Калчев видеоклипът може да е провокация, тъй като камерата стартира да снима преди самия побой.
 
Ренета Загорова съобщи, че досега не е потърсена от управлението на учебното заведение и не знае какво са подхванали след първичния сигнал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР