В следобедните часове заваляха сигнали за изборни нарушения в Пловдив.

...
В следобедните часове заваляха сигнали за изборни нарушения в Пловдив.
Коментари Харесай

Заваляха сигнали за изборни нарушения в Пловдив

В следобедните часове заваляха сигнали за изборни нарушавания в Пловдив. Това сочи информация на подстраницата на 16 РИК. Получени са четири нови сигнала. В единия се твърди, че в Текстилното учебно заведение в „ Арман махала “ заместник-кмет  спирал жители и ги пропагандирал да гласоподават за партията, към която принадлежи. Посочени са две лица - членове от две разнообразни изборни секции в учебното заведение - 48 и 49 СИК, като очевидци на действието. Те са разпитани, като се открива, че нямат нищо общо.  Осъществен е контакт и със заместник-кмета на региона, като са снети пояснения дали същият е бил в постройката на Професионална гимназия по кожени произведения и текстил „ Д–р Иван Богоров “ и по какъв мотив. Той споделил, че фактически е посетил постройката, съпроводен от още няколко лица в границите на няколко минути, по отношение на обезпечаването с храна на членове на СИК, след което е напуснал образователното заведение без да беседва с жители. Всички упорстват да се търси отговорност от подателя на сигнала.

По-рано през днешния ден е постъпил сигнал по телефона, че в секция № 30 в регион „ Южен “ има съвпадения на фамилни имена на двама от членовете на комисията и в този смисъл може да е налице роднинска връзка сред тях, което се явява нарушаване на изборния закон. Извършена е информация с Групово дело „ ГРАО “, от която се открива, че фактически посочените членове на комисията са в директна роднинска връзка – майка и щерка.  До колкото обаче политическата партия, от чиято квота са назначени двете лица неотложно е направила подмяна на едното от тях и същото е преместено в друга секционна изборна комисия, то положението на нарушаване е навреме прекъснато. И този сигнал е оставен без почитание. 

Такава е ориста и на другите два, подадени от Любомир Чакъров. Единият касае хаоса с ремонта в гимназията по битова техника. В другия се твърди, че пред секции 27, 28, 29, 31, 32 и 36 в регион „ Централен “ не са спазени всички инструкции, избрани в Методическите инструкции на ЦИК. Моли да бъде осъществена инспекция и несъответствията да бъдат отстранени неотложно. Към сигнала са приложени 5 бр. фотоси.  От изложеното в сигнала и прикачения към него снимков материал не излиза наяве какъв е характера на нарушаванията, които се твърди че са позволени. „ Не са спазени всички инструкции “ е прекомерно обща дефиниция за нарушавания, които надлежно да бъдат предмет на инспекция и определяне, е мнението на членовете на 16 РИК. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР