Министър-председателят Николай Денков е напълно убеден, че разразилият се в

...
Министър-председателят Николай Денков е напълно убеден, че разразилият се в
Коментари Харесай

Денков не изключи ГЕРБ и ДПС да стоят зад Кодгейт

Министър-председателят Николай Денков е изцяло уверен, че разразилият се в петък скандал " Кодгейт ", довел до възбрана на гласуването с машини на първи тур на локалния избор, е " интензивно мероприятие ".

Той уточни виновниците, само че не директно.

,,Длъжността, която заема, не му разрешавала да отговори дали ГЕРБ и Движение за права и свободи стоят зад това мероприятие``, добави Денков. И защото е министър-председател, трябвало първо да протече съответната инспекция и тогава да разгласи тъкмо какво се е случило.

" Както знаете, желая оставката на заместник-председателя на ДАНС, който без да ме осведоми, без да съблюдава Закона за класифицирана информация, изпрати тази информация на необятен кръг от хора ", напомни Денков.

Дали ще има машини, е въпрос с нараснала компликация, тъй като процесът по верификация на устройствата изисква много време, съобщи министър председателят, само че добави - екипът, който следва да извърши въпросната верификация, работил непрекъснато по въпроса, а персонално министър Йоловски уведомил Денков, че до четвъртък вечер процесът ще бъде приключен.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР