Днес е денят за размисъл преди изборите за 49-ото Народно

...
Днес е денят за размисъл преди изборите за 49-ото Народно
Коментари Харесай

Отново на избори: днес е денят за размисъл, агитацията е забранена

Днес е денят за размисъл преди изборите за 49-ото Народно заседание. Вотът е петият в границите на последните две години.

Изборният кодекс не разрешава пропагандата от среднощ през днешния ден до края на изборния ден в неделя (2 април). Не е позволено и оповестяването " под каквато и да е форма " на резултати от допитвания до публичното мнение във връзка на изборите. В някои общини продажбата на алкохол е неразрешена, а в други - не.

 Всичко ще се реши в последния миг: финалните прогнози за вота на 2 април Всичко ще се реши в последния миг: финалните прогнози за вота на 2 април
Секционните изборни комисии вършат последни мерки в пространствата за гласоподаване, множеството от които са ситуирани в учебни заведения. След три поредни гласувания единствено с машини (с изключение на секциите с под 300 избиратели), в този момент страната се връща към обстановката от април 2021 година - в по-големите секции гласоподавателят самичък ще взема решение дали да пусне хартиена бюлетина, или да употребява устройство. В България ще има общо 11 822 секции за гласоподаване, в 9366 от които ще има и машини. секциите ще са 738, като в 244 от тях ще може да се употребява устройство. Най-малките секции още веднъж ще гласоподават единствено с хартия. Гласуването в неделя ще стартира в 7.00 часа и ще завърши в 20.00 ч. При скупчване на опашки изборният ден може да бъде продължен най-късно да 21.00 ч.
Кандидати за народни представители са общо 5 621 като са издигнати от 14 партии и 7 обединения. По лист гласоподавателите на 2 април са 6 651 284 души.

Ограничения и в " Дневник "

От през днешния ден до края на изборния ден в неделя " Дневник " стопира комиксите на политическа тематика, защото Изборният кодекс не разрешава всички форми на пропаганда за претендентите. Новите читателски оферти с основни герои политици ще стартираме да публикуваме още веднъж на уеб страницата в неделя вечерта, откакто Централната изборна комисия разгласи завършек на изборния ден.

Заради рестриктивните мерки в дните за размисъл и гласоподаване " Дневник " приканва читателите, чиито потребителски имена и фотоси във форума нарушават възбраната за пропаганда, да ги трансформират. Профилите, които влизат в прорез с Изборния кодекс, ще бъдат краткотрайно блокирани. Коментарите, неотговарящи на рестриктивните мерки на Изборния кодекс, ще бъдат изтривани.

Гледайте изборното студио на " Дневник " на 2 април от 19.30 часа, повече информация -

 Отново на избори: справочник за гласоподаване 2023 Отново на избори: справочник за гласоподаване 2023
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР