Снимка: БулфотоЦентралната избирателна комисия вече е избрала варианта на дизайн

...
Снимка: БулфотоЦентралната избирателна комисия вече е избрала варианта на дизайн
Коментари Харесай

ЦИК е избрала хартията, която ще се ползва в машините за гласуване на изборите

Снимка: " Булфото "

Централната изборна комисия към този момент е избрала разновидността на дизайн на хартията, която ще се употребява за машините за гласоподаване на предварителните парламентарни избори на втори април.

Печатницата на Българска народна банка е известена, а от там към този момент оферират и график за доставката на ролките със предпазена хартия, излиза наяве от извършено съвещание на Комисията.

Зам.-председателят на ЦИК – Емил Войнов посочи:

“А точно - до 15-и март в това число – 10 000 броя ролки. До 27-и март в това число -10 000 броя ролки. В случай, че до 27 март ни бъдат доставени 20 000 ролки, това ще е задоволително всяка машина за гласоподаване да бъде оборудвана с по две ролки хартия. Тъй като комплектоването на машините продължава и в идващите дни - след 27-и март до 31 март в това число, в случай че след 27-и март ни бъдат предадени още ролки, ще има опция в секциите с повече гласоподаватели да се сложи и трета ролка хартия “.

Печатницата ще изпрати и образци, както на хартиената бюлетина по този начин и на тази която ще се отпечатва от машината.

Те също ще разполагат със съответните отбрани.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР