В Скопие се очаква голям протест. Напрежение се отключи заради

...
В Скопие се очаква голям протест. Напрежение се отключи заради
Коментари Харесай

Специалният пратеник на bTV в Скопие: Очаква се голям протест


В Скопие се чака огромен митинг. Напрежение се отключи поради така наречен " френско предложение " за продължение на пътя на Северна Македония към Европейски Съюз.

Всички опозиционни политици, тези които са на власт много малко приказват, показват това френско предложение като идна българизация. Така му споделят в Северна Македония. Истерията е безспорна и наблюдаващи тук и хора от разнообразни политически убеждения са безапелационни, че антибългарските настроения са стигнали до точка, каквато не се помни. През последните 30 години страната се е върнала в годините по времето на комунизма, когато България е била универсалният неприятен воин за Република Северна Македония.

В понеделник се чака и държавното управление, и Народното събрание да вземат това решение, само че то, като че ли се отсрочва от страна на управляващите, тъй като е доста комплицирана политическата обстановка. Общественото мнение изрично е срещу, а това да бъде признато френското предложение значи, че държавното управление на Северна Македония е застрашено да бъде свалено.

Вижте още във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР