В скандалния закон, предвиждащ до три години затвор за употребата

...
В скандалния закон, предвиждащ до три години затвор за употребата
Коментари Харесай

Полша ремонтира Закона за Хоколоста?

В скандалния закон, предусещащ до три години затвор за използването на фразата полски концлагер, може да бъдат нанесени корекции, съобщи ТАСС.

Днес министър председателят на централноевропейската страна Матеуш Моравецки разяснява решението на президента Анджей Дуда да изпрати нормативния акт в Конституционния съд (КС) във Варшава. "Ако висшите магистрати преценяват, че този закон, като като цяло или някои негови елементи, не са в синхрон с главните юридически правила на страната ни, то ние ще ремонтираме закона ", уточни водачът на кабинета. Дуда през вчерашния ден подписа закона, само че го даде за разглеждане на Конституционен съд.

Нормативният акт провокира остра реакция в Съединени американски щати и Израел. Според публични лица във Вашингтон и Тел Авив ситуациите в Закона за Холокоста оневиняват полските жители, взели участие и помагали в избиването на евреите през Втората международна война. Варшава дава отговор на рецензиите, че не може всички поляци и цялата страна да бъдат упреквани за дейностите на единици.

"Наши близки и не чак толкоз близки съдружници и сътрудници считат, че ние криминализирането на "полски концлагер " потъпква свободата на словото. Мисля, че решението на Конституционен съд ще покаже, че не тъкмо това имаме поради с този закон ", съобщи министър-председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР