В ситуация на извънредно положение, почивен ден реално за никой

...
В ситуация на извънредно положение, почивен ден реално за никой
Коментари Харесай

Кой ще топи залците в мазнинката на държавата?

В обстановка на изключително състояние, почивен ден действително за никой няма. Не по-различна беше и неделята на 22 март. Тогава, предстоящо за всеки, който най-малко малко е заглеждал българската политика, президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов влязоха в поредна политическа борба.
Та напълно естествено провокира голям брой мнения и в обществените мрежи. Много забавно е мнението на журналистката Лилия Янкова. Представяме го на вашето внимание, без редакторска интервенция.
Ето какво написа тя:
Радев през вчерашния ден разгласи несъгласие и за пет минути изясни за какво. Последва някаква премиерска логорея и чухме такива невероятни истории, като да вземем за пример, че на 14 години щерка му е лочела хумана, откакто таткото копал с кирка, само че не схванах какво. Притесних се да не са гробове.
Обяви, че Европа не ни дава никакви пари и се скара на един трагичен публицист за " нахалния " въпрос.
Информира ни, че " началниците " му в Брюксел слушат живите включвания по време на брифингите МУ, както към този момент е съвременно да се назовават конференциите.
Върна се на празнуването на 3 март, което хвърли в възторг почитателите му. И не пропусна да подсети още веднъж на баровците да си продават първокласния автопарк за заплати на служащите си. Но останах неосведомена кой ще купува скъпите возила.
Не пропусна името на Орешарски, само че този път по незнайни аргументи подмина Тройната коалиция. Гордо разгласи, че той дава отговор на въпроси, а Радев единствено си издекламирал словото. И никой не посмя да му изясни, та различен път да знае, че едното е послание, а неговото е " брифинг ".

По едно време го удари на плач, че се заблудил в усъвършенстваните връзки с президента и отново изиска да знаем, че той не е като Радев. Което, съгласно мен, беше ненужно, тъй като над два милиона българи от дълго време знаят това.
Не конкретизира кои желаят да се " възползват от тъгата на хората ", само че пък се похвали, че е добър собственик. Пропусна някакви смътни обещания за запаса и внесе своя принос в образното изложение, наричайки го " мазнинката на страната ". Кой, обаче, ще топи залците в нея - ще разберем по-късно.
Днес депутатите, в това число и неговите, поддържаха ветото на президента. И защо ги ручахме жабетата?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР