Куршум от този тип и такъв револвер, попадайки някъде в

...
Куршум от този тип и такъв револвер, попадайки някъде в
Коментари Харесай

Григор Лилов: Изстрелът срещу детето: Въпроси около случилото се

Куршум от този вид и подобен револвер, попадайки някъде в стъпалото отблизо разстояние, би трябвало да го е раздробило. Или да е откъснало напълно палеца, в случай че е уцелен в него, както твърди Божанков.

Това разяснява във " Facebook " Явор Божанков.

Затова лекарят от регионалната болница съобщи, че макар интервенцията не подсигуряват цялостна функционалност на крайниците

Този вид револвери, с който е създаден изстрела, са тежки и с интензивен патрон. Те държаха 20 години върха в света за най-мощен револвер. С подобен патрон и револвер можеш да свалиш даже доста едро животно като елен или даже да спреш мечка!

За да се стреля с такова оръжие, има два разновидността.
Първият е да се запъне петлето и след това да се стреля.

Вторият - напряко да се натисне спусъка.

И двете неща изискват много МЪЖКА мощ. Защото револверът няма обичайният предпазител и сложното за запъване петле или тежкият за натискане спусък служат за тази цел.

Възможно ли е 11-годишен малчуган да знае, че би трябвало да се запъне петлето?

И по какъв начин е научил за петлето?... От бащата ли?

И за какво близките не са реагирали?

Поредният въпрос е, в случай че момчето е запънало петлето или натиснало спусъка с юнашка мощ, която бог му е дал на тази нежна възраст, какво се е случило с него?

При това оръжие откатът от изстрел с подобен патрон е видим, изключително в случай че ръката не е изправена, а е под ъгъл. 11-годишно хлапе според от захвата и позицията на ръката би трябвало да е получило контузии.

И изобщо по какъв начин е боравило с оръжието? То не е леко - тежи над кг. И нормално с него се стреля, като се държи в две изпънати ръце.

Възможно ли е бащата да е създал изстрела?
Вярно, той твърди, че не е участвал на сборището. Но за мен е парадоксално да пратиш фамилията си на този рожден ден, без ти самият да уважиш най-близките си свои родственици.

Децата на тази възраст не носят наказателна отговорност за разлика от възрастните. А бащата освен е народен представител, само че е и лидер на предизборна листа.

Въобще историята за случилото се без отговор на тези въпроси е много мътна, както мисля аз.

 

(Б.Р.) Установено е, че на празненството са участвали 15-16 души, измежду които и деца, които са си играели. Пистолетът е бил оставен без наздор от предприемача Бонзов на скамейка в двора, където се провеждало в празненството, а той отишъл до тоалетната. Децата забелязали оръжието, помислили, че е играчка и 11-годишният наследник на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков натиснал спусъка.

 

Момичето, което се води вуйна на сина на Явор Божанков, е простреляно в пръста на десния крайник. Куршумът - 0.357 диаметър от револвер " Смит енд Уестън " е останал в тялото на детето.

 

Пострадалото дете е на 12 години и е сестра на брачната половинка на Божанков. Момичето неотложно е било откарано в болничното заведение във Велико Търново и оперирано по неотложност.

 

Операцията е сполучлива, то е в устойчиво положение и е настанено в ортопедичното поделение. В понеделник обаче пострадалото дете бе превозено в клиника в София, където ще продължи лекуването до възобновяване му,  оповестиха от от Многопрофилната регионална болница за интензивно лекуване " Д-р Стефан Черкезов ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР