В Силистра подготвят Фестивал на сетивата Дунавско преживяване“, който е

...
В Силистра подготвят Фестивал на сетивата Дунавско преживяване“, който е
Коментари Харесай

В Силистра подготвят Фестивал на сетивата

В Силистра приготвят Фестивал на сетивата „ Дунавско прекарване “ , който е плануван за 25 и 26 юни , оповестиха от локалната община. Събитието се провежда по концепция на Асоциацията на дунавските общини „ Дунав “ и се финансира от Фондация „ Америка за България “, по стратегия „ Туризъм по Дунав “. Основен сътрудник е Община Силистра.

Фестивалът има за цел да стартира идея за туризъм на прекарванията в Дунавски район в България, състояща се от четири взаимосвързани детайла - кухня, вино, завършения, просвета и история. 

Фестивалът на сетивата има за цел да свърже и разпространява локалните производители на артикули и оператори на услуги, които основават туристическа стойност и развиват туристическия пазар в Дунавския район. Ще бъдат показани на необятната общност кулинарни, винени, авантюристичен и културни форми на прекарвания.

Фестивалът ще бъде двудневен, навън в Дунавския парк, със свободен вход и ще бъде проведен в подтекста на честванията на Международния ден на река Дунав – 29 юни. 

Ще бъдат построени тематични кътове, предлагащи разнородни интензивности за посетителите, които ще са подредени като самобитен маршрут, по който посетителите минават. В края му ще получават чувство за прекарване, ангажиращо всички човешки сетива, оповестяват уредниците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР