В северната част на централната сирийска провинция Хама продължават боевете

...
В северната част на централната сирийска провинция Хама продължават боевете
Коментари Харесай

В Сирия започна лов на оператори на противотанкови комплекси TOW-2

В северната част на централната сирийска провинция Хама не престават боевете с обкръжените терористични групировки ИД и „ Джебхат ан-Нусра ”. Сирийската войска методично настава, преодолявайки най-силните оръжия на съперника – противотанковите комплекси и джихад-мобилите на " Нусрите ". Терористите употребяват както остарели руски комплекси, взети от складовете на сирийската войска, по този начин и американски TOW-2, които обединението „ инцидентно изгубила в пустинята”. Те са употребявани, както по бронирани цели, по този начин и за битка със сирийската пехота. Затова положителните оператори измежду терористите са ценени извънредно високо.

Един от тези „ майстори” беше Халид Халуф от 13-а дивизия на „ Свободната войска на Идлиб” – той предпочиташе удари по сирийски бойци и техните съдружници, а не почтени и равностойни дуели с танкове.

На 18 ноември той атакувал от своя TOW-2 сирийски бойци и даже направил видеозапис. Още същия ден обаче той е погубен с ответен огън и то по подигравка на ориста с изстрел на съветски ПТРК „ Конкурс”.

Впрочем той е вторият изявен оператор на TOW-2 измежду джихадистите, погубен предходната седмица. Преди това гибелта си откри Хамдо Ахмад ал-Хамуд. При опит да прояви уменията си, той е премахнат с директно попадение на фугасен снаряд от оръдие на танк Т-72.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР