Коалиционното правителство на Германия ще се придържа към социалната си

...
Коалиционното правителство на Германия ще се придържа към социалната си
Коментари Харесай

Щолц: Помощта за Украйна няма да повлияе на социалната ни програма

„ Коалиционното държавно управление на Германия ще се придържа към обществената си стратегия и ще я съчетае с военната помощ за Украйна по време на договарянията за бюджета, които би трябвало да приключат идващия месец. “

Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц пред публичната телевизия ARD.

" Ще пазиме обществената страна и ще я развиваме по-нататък ", сподели ръководителят на най-голямата стопанска система в Европа.

Тройната коалиция на Германия е в развой на договаряния, които Шолц съобщи, че ще приключат до 3 юли, преди срещата на върха на НАТО на 9 юли.

" Убеден съм, че ще успеем да подготвим бюджета през юли ", акцентира той.

Коалиционните сътрудници договарят по въпроси като парите за обществени помощи и нови жилища, като в същото време се придържат към самоналожените правила, ограничаващи размера на държавните заеми.

Германският канцлер съобщи, че напрегнатата бюджетна обстановка не може да повлияе на помощта, която Берлин оказва на Украйна.

" Винаги съм се застъпвал за благоразумието и за това да използваме всички благоприятни условия, с цел да създадем допустимо едно спокойно развиване, което не включва капитулацията на Украйна ", добави той.

Шолц съобщи, че ще има по-строга позиция по отношение на хората, получаващи обществени помощи, които отхвърлят да работят, както и по отношение на тези, които получават помощи, само че работят нелегално. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР