В седмицата на пожарната безопасност магазин ИКЕА София се превърна

...
В седмицата на пожарната безопасност магазин ИКЕА София се превърна
Коментари Харесай

ИКЕА проведе мащабна учебна евакуация в сътрудничество с органите на МВР


В седмицата на пожарната сигурност магазин ИКЕА София се трансформира в площадка за учение-демонстрация взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи – Пожарна и Полиция, както и медицински и пиротехнически екипи. Мащабната евакуация се организира годишно за поддържане на готовността на целия личен състав на оптимално равнище. Идеята на такива учения е сигурността на обекта и хората в него постоянно да бъде обезпечена, оповестиха от компанията.

За задачите на демонстрацията механически екипи осигуриха театрален пушек, огън и даже гърмеж – резултати, които придадоха достоверност на ситуацията. Самите чиновници в магазина образуваха „ жива верига “, с цел да предпазят клиентите от следващи детонации. Пожарните и полицейски екипи демонстрираха цялостна съгласуваност и всички умения за преодоляване на обстановката и извеждането на потърпевшите при сходни произшествия.

На образователната евакуация присъстваше и комисар Димитър Иванов, шеф отдел „ Пожарогасителна и избавителна активност “ към Столична дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. „ Ако се случи сходен случай, най-важното е да запазите успокоение. Погледнете на схемите за евакуация къде се намира най-близкия излаз и спазвайте препоръките на личния състав, който е подготвен по какъв начин да реагира при сходни обстановки “, посъветва той.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР