В САЩ протича идеологическа революция - агресивната, войнстваща политкоректност изтласква

...
В САЩ протича идеологическа революция - агресивната, войнстваща политкоректност изтласква
Коментари Харесай

Руско издание: В САЩ се установява диктатура на агресивната политкоректност

В Съединени американски щати протича идеологическа гражданска война - нападателната, войнстваща политкоректност изтласква умерения демократизъм. Това съобщи сенаторът и ръководител на комисията по осведомителна политика на Съвета на Федерацията на Русия Алексей Пушков, представен от вестник „ Взгляд “ в своя публикация, показана от организация Фокус.
„ Всъщност в Съединени американски щати протича гражданска война, само че не обществена, а идеологическа: релативно умереният демократизъм бива преместен от нападателна, войнстваща политкоректност. Това към този момент не е „ отстъпка “ на обичайните консервативни сили към либералите с тяхното поклонение пред правата на малцинствата – това е към този момент завършена радикална идеология, провъзгласяваща абстрактен, а по-късно и обществен гнет във връзка с тези, които не поддържат тези възгледи “, написа той в „ Телеграм “.
Сенаторът отбелязва, че в Съединени американски щати се открива „ тирания на нападателната политкоректност “, а президентът на страната Доналд Тръмп , като притежател на обичайните начала, става неин максимален зложелател.
„ Обявена му е политическа война не на живот, а на гибел. Тази радикална идеология към този момент е обхванала младото потомство публицисти и студентските кампуси, където се образува и откъдето излиза бъдещия– а и към този момент отчасти излезе настоящия политически хайлайф на страната. Този хайлайф ще бъде още по-малко търпелив към всевъзможни проявления на разнообразни гледни точки от настоящия “, съобщи политикът.
Привържениците на тази идеология, написа Пушков, приканват за „ национална стратегия за де-фашизация на цялото население на Съединени американски щати по метода, признат след Втората международна война в Европа “.
„ По думите на Род Дреер от The American Conservative, тези последователи на нападателната политкоректност се застъпват за криминализиране на някои типове политически неточни изявления; а по-късно ще настъпи времето да бъдат оповестени за незаконни и политически неточните мисли. И по този начин, кръгът се затваря и Джордж Оруел още веднъж влиза на сцената с пророческото си „ 1984 “ и „ полицията на мисълта “, сподели той.
Пушков изрази мнение, че това ще бъде директно обвързвано с външната политика на Съединени американски щати, която ще стане „ още по-радикална “: първо, на равнище Конгрес, а по-късно и на равнище изпълнителната власт.
Безредиците в американските градове избухнаха в края на май след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис. В редица градове в страната бе натрапен комендантски час, в това число в столицата на Съединени американски щати. В бази край Вашингтон бяха трансферирани и спомагателни военни елементи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР