В събота вечерта (25 април) няколко световни медии съобщиха за

...
В събота вечерта (25 април) няколко световни медии съобщиха за
Коментари Харесай

Кой произвежда слухове за смъртта на Ким

В събота вечерта (25 април) няколко международни медии оповестиха за гибелта на Ким Чен Ун, ръководител на Държавния съвет на Северна Корея. Така американското издание New York Post, базирайки се на " доста стабилен източник " в Hong Kong Broadcast network, заяви за " вероятната гибел " на севернокорейския водач.

А японският седмичник Shukan Gendai съобщи, че Ким Чен Ун е получил сърдечен удар, след което е приет в болница по неотложност в най-близкото интензивно поделение. Нещо повече, сега той е във " вегетативно положение ", съгласно вестника.

Ззападните медии се пробват да „ погребат “ Ким Чен Ун от няколко седмици.

Например, не толкоз от дълго време, CNN, базирайки се на източник в Белия дом, заяви за неприятното здраве на севернокорейския водач. След това президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп искаше да се свърже с него. Китай обаче се усъмни в надеждността на сходна информация, а Кремъл разгласи желанието си да изчака формалните данни.

В същото време формалните управляващи в Пхенян отхвърлят информацията за тежкото положение на Ким Чен Ун и оповестяват единствено, че президентът благодари на служащите на най-големите строителни планове в страната през последните години в град Самджиен.

Посланикът на Пхенян в Москва Син Хон Чол също не удостовери слуховете за положението на водача. Любопитно е, че Сеул също не счита, че информацията за гибелта на водача на Северна Корея е достоверна.

„ Позицията на държавното управление е солидна. Ким Чен Ун е жив и здрав ”, споделя Мун Йонг Ин, основният консултант по външна политика на президента на Южна Корея, представен от CNN. 

Кой може да е заинтригуван от разпространяващите се клюки за здравето на севернокорейския водач?

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР