В събота ще преобладава слънчево време. След обяд и до

...
В събота ще преобладава слънчево време. След обяд и до
Коментари Харесай

Времето: Опасност от градушки

В събота ще доминира слънчево време. След обяд и до среднощ още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. На обособени места преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Има условия и за градушки. Привечер временен дъжд с гръмотевици ще има и в обособени региони на изток. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България - до сдържан вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са сред 8 и 13 градуса, а оптималните ще са най-вече сред 23 и 28 градуса, по-ниски по Черноморието - под 20 градуса. 

Жълт код за гръмотевична интензивност е разгласен в областите София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. 

Над планините облачността ще е раздрана. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в Рило-Родопската област интензивни превалявания от дъжд с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще има условия за градушки. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 15 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.

По Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18-20 градуса. Температурата на морската вода ще е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 06:04 часа и залязва в 20:42 часа. Продължителността на деня е 14 часа и 38 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР