В Русия съдебни изпълнители са конфискували апартамента на Алексей Навални,

...
В Русия съдебни изпълнители са конфискували апартамента на Алексей Навални,
Коментари Харесай

Готвача на Путин блокира всичко на Навални

В Русия правосъдни реализатори са конфискували жилището на Алексей Навални, заяви неговият прессекретар Кира Ярмиш в Туитър, представен от ТАСС.

" Съдебни реализатори конфискуваха жилището на Алексей Навални. Това се дължи на желае на компанията " Московски школник ", благосъстоятелност на готвача на Путин Евгений Пригожин. На 27 август, т.е. седмица откакто Навални беше токсичен, правосъдните реализатори постановиха запор на потреблението на неговия апартамент в Мариино ", заяви Ярмиш.

Сега Навални не може да продава, подарява или ипотекира жилището. Според Ярмиш, по едно и също време с това са блокирани и сметките на Навални. Като част от правосъдния иск на " Московски школник " по-рано бяха запорирани и сметките на ръководителя на YouTube канала на Навални Любов Собол и сметките на Фонда за битка с корупцията, вследствие на което ФБК беше заставен да смени юридическото си лице.

" Общо съдът постанови, че Навални, Собол и ФБК би трябвало да възстановят към 88 милиона рубли - това е сумата, която той е пресметнал като пропуснати облаги на " Московски школник " заради преустановяване на контракта за доставка на храни ", сподели Ярмиш.

През 2018 година Собол разгласява следствие за експлоадиране на дизентерия в учебни заведения и детски градини в Московска област и Москва, обвързвано с некачествена храна, доставяна от фирмите на Пригожин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР