В Русия реакциите не закъсняха. Недоволните от подобна политика са

...
В Русия реакциите не закъсняха. Недоволните от подобна политика са
Коментари Харесай

Батюшка, щом България ни е враг, Турция каква ни е?

В Русия реакциите не закъсняха. Недоволните от сходна политика са доста повече от приветстващите " вярното решение ". Много руснаци считат, че е неуместно и нездравословно непрестанно да се основава врагове.

Алексей Шунков, началник на плана „ Игромания “:

„ А ще ни напомните ли, за какво не ги обичаме неприятните?

Хайде да си напомним:

Литва, Латвия и Естония са потърпевши от руската окупация.

За Съединени американски щати е ясно – от заран до вечер слушаме за тях гадости, не помня към този момент коя година подред.До не не помни – намесихме се в изборите им.

В Грузия започнахме война и откъснахме част от територията.

На поляците им „ катастрофирахме “ самолета с половината държавно управление.

В Чехия гръмнахме военни хранилища.

Същите хора се разхождаха и в България и отровиха трима предприемачи.

Във Англия първо използвахме полоний, а по-късно пробвахме и с новичок.

Ето за какво не ги обичаме. Враждебни са някак си към нас. Редно е да прибавим още Малайзия, Австралия и Нидерландия- нали загробихме техни жители в оня Боинг… “.

Андрей Бут, артист:

Русия приготви лист на „ неприятелските страни “. Кой влиза в него:

1. Украйна и Грузия – православни страни, били дружно с Русия епохи наред, воювали един до друг с руснаците против общи врагове, популацията на които всеобщо приказва на съветски. Половината руснаци имат баби, дядовци, братовчеди украинци. Всеки естествен съветски жител знае песните Мимино и Червону Руту;

2. Америка и Британия – съдружниците ни в най-страшните войни, в които се решаваше дали изобщо Русия да съществува като страна и руснаците като етнос. Две страни, които в никакъв случай не са окупирали Русия, нито са опожарявали Москва, не са избивали всеобщо руснаци. Страни, които са избавили десетки милиони руснаци по време на глада в Поволжието през 20-те… В същите страни живеят децата на съветските висши служители, банковите им сметки и недвижими парцели.

3. Литва, Чехия, Естония, Полша, Латвия, България – страни от някогашния руски блок, всеобщо знаещи съветски език, с преобладаващо славянско население. Държави, по-голямата част от интелигенцията на които са се образовали в едни и същи университети по една и съща стратегия, ръководени от партийни, профсъюзни и административни съветски ръководители. В едни и същи санаториуми и пионерски лагери сме били. Дори с тях ли не намерихме общ език?

Да забележим кой обаче не е в този лист? Например Турция, която е воювала с Русия в над 10 войни през последните два века, провела геноцид над православните арменци, единоверци и правилни съдружници на Русия, а Турция спонсорира експанзия против тях преди месеци. Турция, която е против Русия в Сирия. Държавата, която одобри и лекува терористите от съветската част на Кавказ и която цинично въвлече Русия в плана „ Турски поток “, където потънаха милиардни вложения (и да, тя е член на омразното НАТО).

В листата с неприятели ги няма Хамас, Хизбула и Талибания, нито един от средноазиатските режими, които всеобщо гонеха руснаците през 1990 и 2000 година (Защо Путин не споделя за тях нито думичка?)

Тази власт не познава личната си история. Тя плюе на общата просвета, езика и родствените връзки с тези другите нации. Тя не се интересува от това, е на Русия са й нужни дълготрайни сътрудници и културно-исторически близки нации, а не заплашвани и отдръпващи се от нея като от скверен. Тази власт не знае правилото: „ Да си поговорим като другари “. Те не знаят какво е мека мощ и по какъв начин да я употребяват. Тази власт е безнадеждно непохватна и обидчива до истеричност. И да, точно съветската власт сега е основният зложелател на прословутия съветски свят, съветски език, православие, съветска просвета и тяхното въздействие зад граница.

Максим Кац, публичен деятел, шеф на фонда „ Градски планове “:

Съседи с обща история и говорещи с нас на един език, най-близките до нас европейски страни и най-влиятелните в света страни – ето това са през днешния ден „ неприятелите “. Истинско геополитическо господство, няма що…

Борислав Берьоза, украински политик и журналист:

Много ми се желае да погледна листата с другарските страни на Русия. Дори си представям по какъв начин са го попълвали:

Такаааа! Беларус записахте ли?

Записахме я, Владимир Владимирович.

Иран записахте ли?

Записахме, Владимир Владимирович.

А Северна Корея записахте ли?

Разбира се, Владимир Владимирович!

Нещо ми е пай този списък… Може би да запишем и Монголия?

Монголия не става. Дори телефона към този момент не подвигат.

А самолетът с дипломатическия прашец от Колумбия дойде ли?

Още не.

Щом го няма прашеца, още не са другарска страна.

100%, Владимир Владимирович.

Сетих се – запишете Куба. И Беларус още един път. Няма потребност да питате още веднъж Луки…

Добре, Владимир Владимирович.

Обявявайте ги публично. Жалко, че Хизбула и Хамас не са страни. Те в действителност са ни другари. Но и този лист не е неприятен.

Егор Алексеев, артист:

Супер, добре си правят работата. Е, не е толкоз мъчно да се направи листата.

Неприятелски страни – всички, които са въвели някакви наказания. За войната в Украйна и Грузия. За Боинга. За анексирането на територии. За отравянията с „ Новичок “. За гърмежите в складовете.

И кои са? Съединени американски щати, 28 страни от Евросъюза, Норвегия, Япония, Австралия, Нова Зеландия, Канада, Украйна, Грузия, Молдова… Някъде към 70% от Световния БВП.

Това е самобитен доклад на работата на Министерство на външните работи. Браво, момчета и девойки.

Неизвестен в Туитър:

И България ни стана зложелател! Няма Шипка, няма Плевен... Следват Бразилия - отхвърли ни имунизацията, Румъния, тя си знае… Кои са идващите? Судан! Не се бутайте, има място за всички.

От съветски медии

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР