В резултат на започналото в началото на юни контранастъпление на

...
В резултат на започналото в началото на юни контранастъпление на
Коментари Харесай

Генщабът на Украйна: ВСУ са освободили територии, равни по площ на една Одеса

В резултат на почналото при започване на юни контранастъпление на ВСУ са били освободени територии, които по повърхност са сравними с територията на Одеса, заяви генералният щаб на армията в Киев.

„ От началото на настъплението на Бердянското и Мелитополското посоки и в посока на южните украински градове, украинската войска е освободила там 169 квадранти километра територия, което се равнява почти на територията на Одеса “, се споделя в последната настояща сводка за положението на бойните дейности в Украйна.

От украинското командване допълват, че армията продължава да организира офанзивна интервенция по направление на Мелитопол, Бердянск и Бахмут. За миналата седмица ВСУ са проникнали с километър във вътрешността против окупираните от руснаците територии, а от началото на контранастъплението общият „ обход “ е 8,6 километра в дълбочина.

OSINT наблюдаващи и западни издания постоянно разясняват, че дълго чаканата настъпателна интервенция на ВСУ не върви с предстоящите темпове и не наподобява на контранастъплението в Харковска област. Но в това време украинците в детайли записват всяка педя прогрес против врага. Само за предходната седмица ВСУ са отвоювали в Бахмут 4 квадратни километра територия, като по това направление отвоюваните земи са към този момент с повърхност 24 квадранти километра.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР