В ресторант в Китай се използват роботи вместо хора. Китайското

...
В ресторант в Китай се използват роботи вместо хора. Китайското
Коментари Харесай

Роботи готвачи въртят цял ресторант в Китай

В ресторант в Китай се употребяват роботи вместо хора. Китайското заведение се намира в град Куншан, провинция Янсу и предлага ястия, които са емблематични за този регион.

Собственикът на заведението е решил казуса с отпуските и изплащането на заплатите, като е сменил по-голямата част от личния състав с роботи.

Роботите влизат в ролята на готвачи и сервитьори – машините освен подготвят храната, само че и я сервират на клиентите на заведението. В кухнята има два робота, като работата им е разпределена – единият се е заел да пържи, а работата на другия е да подготвя равиоли и разнообразни типове хапки с плънка.

В заведението има и няколко индивида, които се занимават с това да зареждат кухнята с нужните артикули и да подготвят по-специалните гозби, които предлага заведението.

Една част от електромеханичните създания посрещат и поздравяват клиентите, след което ги съпровождат до масите. През това време другите роботи са се заели с ястията в кухнята. Роботите, които сервират блюдата, се движат на ролери.

 Роботи готвачи

Според притежателя на китайския ресторант Сонг Юганг машините са тъкмо толкоз сръчни и бързи, колкото са и професионалните готвачи. Освен това роботите разбирали човешка тирада – Юганг твърди, че те заобикалят необятните полемики, само че пък на тематика храни се оправят повече от чудесно.

Собственикът показва още, че обслужването на клиентите се случва съвсем без неточности. Юганг е изключително благополучен, че има такива чиновници, най-много тъй като роботите на Android не желаят да излизат в отпуска, не получават никакво възнаграждение и не се разболяват.

Юганг споделя, че всеки робот му е коствал малко по-малко от 5000 евро, което е приблизителното възнаграждение на човек за година. Клиентите на заведението са очаровани от концепцията на притежателя и той споделя, че от предходната година (откакто е заменил хората с роботи), работата му въобще не е спаднала.

Това, което е нужно на машините, са два часа отмора на денонощие, с цел да могат да се заредят, след което стартират работа и работят безотказно пет часа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР