В Регионалния исторически музей в Благоевград това лято протече изложбата

...
В Регионалния исторически музей в Благоевград това лято протече изложбата
Коментари Харесай

“Лятото на пътешественика“ в РИМ-Благоевград приключи успешно



В Регионалния исторически музей в Благоевград това лято протече изложбата “Лятото на пътешественика “. Музеят реализира събитието дружно с Асоциацията на публицистите и писателите за туризъм АБУЖЕТ, която пък има своя 65-годишен празник тази година. 

Темата разяснява в “Нашият ден “ Симана Марковска, член на АБУЖЕТ, пътешественичка и блогър, която беше уредник на тези срещи на пътешественици.

“Лятото завърши сполучливо според мен и по това на участници и посетители. Това е първата самодейност от този темперамент .

Събитието имаше няколко съставния елемент. Едното беше изложбата от снимки на пътешественици и професионални разказвачи от АБУЖЕТ от разнообразни забавни кътчета по света, която през целия интервал можеше да бъде прегледана от гостите на Музея в Благоевград и се радваше на огромен интерес.



В един миг към нея се причислиха и непрофесионалните разказвачи, само че пък прочувствено преживяващи пътешественици, които се убастваха в нашия конкурс за фотос със страст от обичано пътешестване. Това бяха хора с разнообразни специалности, които обичат да пътуват.

Уважихме осем от тях и техните снимки бяха показани като част от изложбата .

А в допълнение – всяка събота от 11.00 часа в РИМ – Благоевград пътувахме виртуално до Мексико, Бутан и други места из страниците на забавни романи и техните създатели.

За идващите 65 година поисквам на АБУЖЕТ да продължаваме да пътуваме, да съпреживяваме, да събираме страсти и да ги споделяме. Това, което сплотява нашите членове, е освен пристрастеността към пътешествията, само че точно желанието да ги споделим с всички запалянковци като нас.

Чуйте Симана Марковска в звуковия файл.

Снимки: РИМ-Благоевград
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР