В различните страни към автомобилите се налагат различни изисквания за

...
В различните страни към автомобилите се налагат различни изисквания за
Коментари Харесай

Необичаен краш тест: челен сблъсък на два седана Hyundai, предназначени за различни държави

В другите страни към колите се постановат разнообразни условия за сигурност, вследствие на което поражда обстановка, че еднакъв модел за другите пазари може да се разграничава доста. За да показват образно тази разлика, специалистите на GlobalNCAP организираха необикновен краш тест: два бюджетни седана Hyundai бяха блъснати челно, единият от които се продава в Съединени американски щати, а вторият в Мексико.

За опита се употребяват Hyundai Accent, който е най-достъпният модел на марката на американския пазар и се сглобява в мексиканския цех на компанията. Вторият участник в краш теста е бюджетният седан Grand i10, който се продава в Мексико, само че се създава в Индия.

Експерти проучиха вредите, които и двата автомобила са получили след челния конфликт с идентична скорост. Сглобеният в Индия Grand i10 има съществено деформирана каросерия, изключително зоната на А-колоната от страната на лидера. Този автомобил е оборудван с две предни въздушни възглавници - и двете са отворени след удара, само че не могат да предпазят лидера и пасажера начело от пострадване. В резултат на това Grand i10 завоюва 0 точки за отбрана на лидера и пасажера: за тях сходен случай може да бъде съдбовен.

Американският Accent, съединен в Мексико, се показва доста по-добре, макар че е надалеч от най-модерния автомобил на Hyundai във връзка с сигурността. Каросерията му се оказа по-издръжлива, тъй че лидерът и пасажерът на тази кола се разминават единствено с леки пострадвания след удара.

GlobalNCAP неведнъж подлага на критика този метод към сигурността на колите от международни марки. Експертите напомнят, че животът на всеки човек е значим, без значение в коя страна живее и фирмите би трябвало да имат това поради при проектирането на колите.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР