В разгара на напрежението около ротацията на властта министърът на

...
В разгара на напрежението около ротацията на властта министърът на
Коментари Харесай

На изпроводяк! Министър Цеков уволни почти всички директори на „Автомагистрали“ и сложи…

В разгара на напрежението към ротацията на властта министърът на районното развиване Андрей Цеков реши да уволни съвсем целия съвет на шефовете на „ Автомагистрали “. Заповедта му е от 5 март, написа „ Сега “. Не е ясно какво тъкмо го е въодушевило за чистката, само че от нея лъха на кавги – и поради новите попълнения, и поради уволненията на хора, назначени след състезания.
Сред новите членове на борда на държавното дружество е Стефан Атанасов. Забележителното е, че Атанасов е бизнес сътрудник на министъра и на брачната половинка му Деница. Пряката връзка сред новоизлюпения началник в „ Автомагистрали “ и семейство Цекови е „ Веридея “ ООД.
Преди да стане министър, пред 2019 година Андрей Цеков дружно с Атанасов учредява въпросното ООД. По-късно половинката на Цеков Деница го замества като съучастник във „ Веридея “. А през предишния септември Стефан Атанасов трансферира целия си дял (една трета от капитала на „ Веридея “) на министерската брачна половинка, освен това напълно безкористно – подарява й го.
Не е ясно поради какви експертни качества министърът е назначил таман своя някогашен съучастник в държавната компания „ Автомагистрали “, която се прочу около недостроените прави на „ Хемус “, смени доста шефове в последните години и продължава да извършва значими и скъпи публични поръчки за създаване и поддръжка на пътища.
Другите нови началници в „ Автомагистрали “ също не блестят с експертиза.
Даниел Михалев е политически зает 29-годишен юноша, взел участие в последно време в изборни комисии в Бургас и в Турция от името на обединението ПП-ДБ, която излъчи и самия Андрей Цеков за министър. През ноември 2023 година Михалев е записал „ Инсайт консулт “ ЕООД. Той е едноличен притежател и шеф на компанията, която е основана за покупко-продажба на парцели, артикули, строителство и други действия.
Ивелина Маринова е била шеф на „ Пътни мрежи “, „ Вайпър 2 секюрити “ и „ Орион 02 “, сочи Търговският указател.
За Станислава Варадинова няма данни за бизнес интензивности, за обществено-политически – също. В новата й месторабота обаче се приказва, че е брачна половинка на служител на реда, зает в следствието на случая с изчезналите пари за един от лотовете на автомагистрала „ Хемус “.
Новата директорска четворка е назначена краткотрайно – ще ръководи „ Автомагистрали “ до провеждането на конкурс и избиране на титуляри.
Отстранените членове на съвета на шефовете са Владимир Трифонов, Гено Иванов, Калин Янков, Ивелина Крушкова. Поста си в борда резервира само Иван Станчев, който е и изпълнителен шеф.
На уеб страницата на държавното сдружение „ Автомагистрали “ към момента стоят имената на старите шефове, тъй като измененията не са вписани в Търговския указател. Трима от тях – Владимир Трифонов, Гено Иванов, Калин Янков са назначени в борда, откакто са спечелили състезания с 5-годишни мандати. Като излиза, че министърът ги уволнява по средата на мандатите им.
В решението на Цеков категорично е записано, че освобождава четиримата от постовете им, само че не и от отговорност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР