В разгара на лятото плажовете по Южното Черноморие са претъпкани

...
В разгара на лятото плажовете по Южното Черноморие са претъпкани
Коментари Харесай

Луда надпревара за чадъри и шезлонги в Приморско и Поморие

В разгара на лятото плажовете по Южното Черноморие са препълнени с летовници. Подобен напор има от към 10 дни.

" Тази година има огромен интерес към българското Черноморие. Самият факт, че тази година сме закупили към 500 спомагателни шезлонга, е сладкодумен ", споделя Любомир Николов, който е концесионер на Северния плаж в Приморско.
Заради напора обаче се стига до там, че туристи в Поморие се " бият " за чадъри и шезлонги и заплащат в допълнение за сянка " на първа линия ", оповестява бТВ.

Възмутен, че покрай морето все няма свободно място, плажуващ сподели клип, сниман на поморийския плаж, и твърди, че след възнаграждение избавител освобождава един от най-близо разположените до брега чадъри за клиент.

Ето какво е на идващия ден. Още в 7 сутринта първите редове са непокътнати с хавлии.

" Питах спасителя кой е поставил тези хавлии, къде са хората, а той ми отговори, че ще дойдат по-късно. Аз също желая тук, с дребни деца съм, пристигам рано сутринта, само че всичко е заето ", споделя Александър Занин, който е пристигнал от Русия.

Спасителите обаче настояват, че летовниците идват по изгрев слънце, с цел да си запазят хубави места, и сходна процедура не съществува.

Цената на комплект чадър с два шезлонга на плажа в Поморие това лято е 15 лв.. Един от туристите обаче признава, че е заплатил спомагателната цена от 5 лв., с цел да си резервира място " на първа линия ", само че отхвърля да разкрие на кого.

От Министерството на туризма обясниха, че подобен сигнал не е постъпвал при тях и дадоха обещание да създадат инспекция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР