В разбилия се в събота вечерта в Гърция украински самолет

...
В разбилия се в събота вечерта в Гърция украински самолет
Коментари Харесай

Разбилият се Ан-12 е превозвал отбранителна продукция от Сърбия

В разрушилия се в събота вечерта в Гърция украински аероплан Ан-12 е имало 11,5 тона " отбранителна продукция " от Сърбия, а машината е пътувала за Бангладеш.

Това сподели сръбският министър на защитата Небойша Стефанович, представен от Франс прес и БГНЕС.

" Самолетът, който се разруши през нощта в Гърция, Ан-12, превозваше 11,5 тона артикули на нашата отбранителна индустрия за Бангладеш. За страдание всичките осем членове на екипажа починаха ", съобщи той на брифинг.

Според агенцияте екипажът е изхвърчал от сръбския град Ниш в 20:40 в събота, на борда са били продуктите на компанията „ Валир ”. Самолетът е бил благосъстоятелност на украинската компания Meridian LTD.

" Купувачът беше Министерството на защитата на Бангладеш, изцяло оторизиран краен консуматор и легален покупател. Маршрутът беше от Ниш, механически кацания в Аман, Рияд, Ахмедабад, крайната точка бе Дака. Полетът имаше всички нужни документи и позволение “, добави сръбският министър.

Украинският транспортен аероплан Ан-12 се разруши покрай Кавала в Северна Гърция.

Записи на очевидци демонстрират, че самолетът се е възпламенил още във въздуха. Чули са се и гърмежи.

Гръцки медии, представени от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция, оповестиха, че в потребления от украинска самолетна компания товарен аероплан Ан-12 е имало 12 тона рискови материали, най-много експлозиви.

Местни поданици споделиха, че са видели огнено кълбо, а детонации са се чували в продължение на два часа след злополуката.



Еър Карго Ан-12 е пътувал от Сърбия за Йордания и е транспортирал военни експлозиви. Съобщава се, че водачът е изискал спешно кацане на летището в Кавала заради проблем с мотора, само че не е съумял да доближи пистата.

Местните управляващи споделиха, че 15 пожарникари и седем противопожарни автомобила са изпратени на мястото на злополуката.

Като защитна мярка поради мощната миризма, която се носи от мястото на злополуката, управляващите приканиха жителите на двете обитаеми места, които са най-близо до мястото на злополуката, да държат прозорците си затворени тази нощ, да не излизат от вкъщи си и да носят маски. Властите настояват, че не знаят дали в самолета е имало рискови химикали.



Инцидентът е станал западно от Кавала към 22:50 ч., в местността Палеохори на община Пангай– Гърция. В деяние е издирвателна и избавителна интервенция.

Гръцките медии оповестяват, че са изпратени седем противопожарни коли, само че те не са могли да се приближат до мястото на злополуката заради продължаващите детонации.



„ Ние третираме товара като рисков материал “, е споделил представител на пожарната, представен от Ройтерс.

Гръцкото Управление за гражданска авиация заяви, че самолетът е пътувал от Сърбия за Йордания. Според държавната телевизия ЕРТ компанията оператор на турбовитловата машина руско произвеждане е украинският товарен транспортьор " Меридиан ".



Гръцкият специфичен отдел за реагиране при бедствия също изследва местопроизшествието.

Досега няма обществен коментар от Украйна, Сърбия или Йордания.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР