В района на плаж Корал няма дюни, които да са

...
В района на плаж Корал няма дюни, които да са
Коментари Харесай

Нено Димов: Дюните на Корал не са под моя юрисдикция

В региона на плаж Корал няма дюни, които да са от юрисдикцията на Министерството на околната среда и водите. Това разгласи отрасловият министър Нено Димов късно в понеделник във връзка митинги на природозащитниците поради обграждане на частен терен, в границите на който попадат сиви дюни.

"В региона на Корал има сиви дюни, които са част от обекти, които не са под директната пълномощия на министерството. Кметът би трябвало да ревизира дали има заградени непозволено територии, от там нататък един частен терен е обикновено да бъде охраняван и заварден. Кметът е този, който би трябвало да ревизира ", изясни Димов.

Темата още веднъж стана настояща откакто природозащитници сигнализираха, че на пътя до Корал има ограда, а по-късно направиха и жива верига против нея. На 22 април природозащитници се събраха в региона на къмпинга и се опълчиха на заграждането на входа до плажа.

От компанията "Ибердрола Инмобилиария ", която е притежател на избрани имоти земя в местността на плаж "Корал ", обясниха, че слагат заграждения, с цел да запазят природата. Нейни представители обясниха, че заради неконтролируемия достъп до плажа компанията е трябвало да чисти тонове отпадъци от плажа, които са били оставяни от къмпингуващите. Според тях част от природата в региона също била унищожена заради неконтролируемия вход на всички типове транспортни средства, противозаконен къмпинг и палене на огньове.

СНИМКА: Facebook страница на Atanas Rusev‎
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР