В провинция Съчуан и град Чунцин някои станции за зареждане

...
В провинция Съчуан и град Чунцин някои станции за зареждане
Коментари Харесай

Криза при зареждането на електрически автомобили в Китай

В провинция Съчуан и град Чунцин някои станции за зареждане на електрически транспортни средства са били затворени поради спиране на електрозахранването им. Прекъсванията в тока са породени от рекордно високите температури и тежката суша, прецизират китайски медии.

Например китайският производител на електрически автомобили Nio Inc. заяви в личното си приложение за станциите си за зареждане, че някои от местата в град Ченгду краткотрайно не работят заради " мощно претоварване при дълготрайно високи температури ". Nio приканва водачите на електрически автомобили в Съчуан да споделят домашни зарядни устройства сред 20 август и 20 септември.

Базираната в Съединени американски щати Tesla също по този начин спря или ограничи работата на повече от 13 станции в Чънду и Чунцин, като единствено две от тях работят през нощта.

Компанията Teld New Energy, която разполага с към 300 000 места за зареждане в Китай, помоли водачите да ревизират авансово станциите в Чънду и Чунцин, защото локалните управляващи са поискали някои от тях да бъдат изключени от електрическата. Компанията предлага на клиентите си и преференциални цени късно вечер или рано заран, когато търсенето на електрическа енергия е по-ниско.

Междувременно проблемите с електрозахранването в централната част на Китай доведоха до усложнения в заводите на Toyota Motor Corp. и Contemporary Amperex Technology Co., който е най-големият производител на акумулатори в света, които бяха принудени да затворят редица индустриални мощности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР