В процентно съотношение това представлява намаляване на заболеваемостта с малко

...
В процентно съотношение това представлява намаляване на заболеваемостта с малко
Коментари Харесай

Спад сред броя на заразените с Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско на седмична база

В процентно съответствие това съставлява понижаване на заболеваемостта с малко над 8% по отношение на миналата седмица, когато инфектираните бяха 107. Същевременно обаче четирима мъж и една жена с позитивен тест за коронавирусна зараза са умряли. Това съставлява растеж от 1.5 пъти.

Близо 27% пък е спадът при направените имунизации против Ковид-19. За съпоставяне отишлите до някои от имунизационните пунктове в интервала сред 16-и и 22-и октомври са 214, до момента в който от 9-и до 15-и този месец те бяха 293-ма. Интересът е най-много към слагането на бустерна доза, а не към първично имунизиране. Повече от 95% от всички сложени дози през последната седмица са представлявали трета или четвърта игла. За същия интервал няма ваксинирани деца.

От началото на пандемията до през днешния ден откритите случаи на ковид в региона са общо 37 038, като от тях 1951 души са умряли. До момента в област Русе са осъществени 133 842 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 796 души. Бустерна доза пък е направена на общо 27 098 русенци. Бустер с приспособена ваксина е сложена на 1153 души, сочи информация в Единния информативен портал.

Активните случаи все още са 107, от които близо 32% или 34 души са на болнично лекуване.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР