В продължение на седмици правителството на Япония предупреждава за възможни

...
В продължение на седмици правителството на Япония предупреждава за възможни
Коментари Харесай

Защо 37 милиона японци трябваше да изключат осветлението

В продължение на седмици държавното управление на Япония предизвестява за вероятни спирания в електрическото зареждане. Но непредвидена обстановка, която се разиграва в страната, постанова управляващите да помолят 37 милиона от популацията да изключат осветлението.
 Япония, пандемията и новите правила, които туристите би трябвало да съблюдават
Турист в Япония - задачата (почти) невъзможна

Какви са новите правила за посещаване на Страната на изгряващото слънце

През юни и за Япония, както в доста други елементи по света, стартира лято. А сходен парещ старт на сезона надали в миналото е имало в страната на изгряващото слънце. Буквално.

Обикновено по това време на годината температурите се задържат под 30 градуса, само че предишният уикенд, на 25 и 26 юни, в централната част на Токио те доближават до цели 35 градуса. В град Исесаки, на северозапад от столицата, пък са регистрирани 40.2 градуса. Това е най-високата температура, измервана в миналото в Япония през юни. Абсолютен връх за страната, само че за жалост - не до такава степен прелестен.
 Снимка 579331

Заради горещото време семейства и офиси употребяват огромно количество електричество, с цел да се охлаждат, което надлежно натоварва мрежата.

Затова и държавното управление на Япония насочва молба към популацията на Токио и покрайнините, да употребява допустимо минимум електричество. Уточнява се, че най-добре е да не се включва осветяване (най-вече в понеделник от 15:00 ч. локално време), само че пък климатици и вентилатори да работят, с цел да се избегнат топлинни удари.
 Япония и върхът за най-бърза интернет връзка
Япония отново счупи върха

Технологията е съвместима с актуалните мрежи

В страната потреблението на ток е огромно и изключително в този момент нараства поради неконтролируемо високите температури. Японските управляващи обаче са взели ограничения, с цел да се оправят с непредвидимата обстановка. А тази от тях, която е обвързвана с допустимо най-ограниченото прилагане на ток от хората, остава да важи за цялото лято, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР