В Продължаваме промяната /ПП/ от самото начало на влизане в

...
В Продължаваме промяната /ПП/ от самото начало на влизане в
Коментари Харесай

Гюров обясни какво се случи за три дни

В Продължаваме промяната /ПП/ през цялото време на влизане в ръководството дадохме поръчка, че тук сме с дела и тъкмо за това издигнахме кандидатурата за шеф на Българска народна банка, тъй като това е виновна позиция. Това съобщи Андрей Гюров, който бе препоръчан за началник на Българска народна банка, само че отдръпна кандидатурата си.

В момента виждаме, че се получи една много сериозна борба, която докара до разединение в обединението. Нашето предпочитание бе през цялото време да има единна кандидатура, само че за жалост не бяхме подкрепени в зала и се получиха две кандидатури. Ние сме за това, че личностите не са значими и по тази причина се доближи до отдръпване на кандидатурата ми “, съобщи Гюров в ефира на bTV.

“Видяхме, че Каримански не съумя да събере поддръжката на другите партии в обединението. Оставяме отговорността на нашите сътрудници да решат дали този значим пост да бъде избран от гласовете на опозицията “, уточни той.

Гюров коментира и за какво единствено за 3 дни си е сменил мнението във връзка кандидатурата си. „ Нищо не се е случило в тези 3 дни. До последния миг търсихме една сплотяваща кандидатура. Не спряхме да приказваме с нашите сътрудници за излаз от обстановката. Говорих през вчерашния ден и с премиера, който през цялото време ми даде независимост да приказвам както счете за добре във връзка с кандидатурата “, сподели още Гюров.

„ Ние не държим на постове, слагаме държавния и публичния интерес над поста и по тази причина отдръпнах кандидатурата “, разясни той.

„ Ние имаме своите съображения за какво Каримански не би трябвало да бъде началник на Българска народна банка, работим добре в комисия с него, нямаме съображения по отношение на професионализма му. Опасенията са, че той идва от българския банков бранш. Обикновено не се гледа с положителни очи на това, когато се гледа за избор на Българска народна банка. Една самостоятелна кандидатура, щеше да бъде по-добре “, разяснява още Гюров.

Той разкритикува и програмата на Каримански, че в главните му цели не са за приемането на България в еврозоната.

Гюров разяснява и личната си автобиография. По думите му единственото, което опозицията е съумяла да изрови за него, е, че дисертацията му не била вярно заверена. Той призна и, че е работил Wolfsburg AG.По мотив думите на Тошко Йорданов, че Политическа партия прави политически рекет, Гюров съобщи, че в цялата си акция Продължаваме промяната са посочили, че не влизат в споразумения.

От самото начало сме дали ясни поръчки и всичко е транспарантно, хората сами могат да преценяват кой влиза в сделки. " Ние не подлагаме на тест съдружните сътрудници, разчитаме на тяхното държавническо мислене. Ако те продължат със своя претендент, изключително откакто останалите 3 съдружни сътрудници не го поддържат, това би бил един неприятен знак. Ако техният претендент бъде признат с гласовете на опозицията, това би означавало една нова коалиция ", разяснява Гюров държанието на Има Такъв Народ.

Той разяснява и видеото на министъра на културата Атанас Атанасов, което разтресе обществените мрежи.

" Като човек, който познава министъра на културата сносно, знам неговия метод на връзка и по какъв начин той дава отговор на съответните диалози и въпроси, който се повдигат към него.

Не можах да схвана отрицателните реакции. Това е метод на връзка на един младеж, който се обръща към своите другари. Той през вчерашния ден обясни какво е имал поради “, сподели Гюров. По думите му все още Атанасов не би трябвало да подава оставка.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР