В препоръка до служебния министър на образованието омбудсманът Диана Ковачева

...
В препоръка до служебния министър на образованието омбудсманът Диана Ковачева
Коментари Харесай

Омбудсманът: Прозрачни критерии за избор на летуващите по програмата "Отново заедно"

В рекомендация до служебния министър на образованието омбудсманът Диана Ковачева упорства за транспарантни критерии при избора на учениците и учителите, които ще летуват на цялостна държавна прехрана по програмата " Отново дружно ".

Повод за рекомендацията са сигнали на родители до публичния медиатор, които се притесняват, че критериите ще бъдат несправедливи и даже и дискриминационни.

В сигналите си до омбудсмана родителите упорстват педагогическите препоръки на учебните заведения да дефинират критериите обективно и в стеснен разговор с тях и публичните препоръки.

Според Ковачева, с цел да бъдат избегнати дискриминационни практики, в летните лагери би трябвало да бъдат включени деца с увреждания и деца със специфични просветителни потребности, за които отдалеченото образование се е оказало неуместно.

Пред омбудсмана родителите са показали интерес към методите за избор на туроператорски компании, от изискванията, при които децата ще бъдат настанени, както и от дейностите, в които ще бъдат включени.

Гражданите са обезпокоени и от спазването на противоепидемичните ограничения и хигиената в местата за настаняване.

Друг проблем, върху който омбудсманът подчертава, е заплащането на учителите. В сигналите до омбудсмана се предлага възнагражденията на педагозите да бъдат повишени, както и периодично повтаряне на учителите на смени, с цел да не се стига до тяхното претоварването. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР